• BENJAMIN BORST

    HLB | Header | Werken-bij

DE SLOGAN ‘TOGETHER WE MAKE IT HAPPEN’ EN GREAT PLACE TO WORK IS IN DE PRAKTIJK OOK ECHT GEBLEKEN.

Ik ben Benjamin Borst, 35 jaar en kom uit Linschoten. Ik ben getrouwd met Rowanda en vader van 2 zoontjes.  

Benjamin, kan je kort vertellen wie je bent en wat je doet? 

Ik heb mijn bachelor Economie en Bedrijfskunde en mijn master Accountancy aan de universiteit van Amsterdam gevolgd. Dit terwijl ik meerdere anti-kraakpanden bewoonde in Amsterdam.  

Voordat ik met deze studie begon, heb ik eerst 4 maanden gereisd door Zuid-Amerika met een goede vriend van mij. Ik begon in Ecuador en eindigde in Brazilië. In Ecuador heb ik eerst 4 weken een taalcursus Spaans gevolgd. De taal had ik snel onder de knie, vooral doordat de mensen daar alleen Spaans spreken. Het was een geweldig avontuur, maar daarop terugkijkend eigenlijk compleet onverantwoord om op je 18e die reis te maken. Nergens zie je op die leeftijd het gevaar van in. Wat ik er het meeste van heb geleerd dat ik erop vertrouw dat ik mijzelf in welke situatie dan ook staande weet te houden en ik weet dat ik onder druk en stress goed kan ‘presteren’. Dit heb ik ook geleerd tijdens mijn studentenbijbaantje als receptionist/nachtwaker in het toenmalige Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. 95% van de diensten was het rustig, maar als er echt iets gebeurde, dan moest je klaar staan. Ik heb dit 5 jaar met veel plezier gedaan.  

Na het schrijven van mijn masterscriptie bij KPMG ben ik daar ook gelijk in dienst gegaan. Ik begon gelijktijdig aan mijn Postmaster Accountancy en ik heb daar de opleiding tot RA verder afgemaakt. Ik heb daar uiteindelijk bijna 10 jaar gewerkt. Inmiddels ben ik bijna een jaar werkzaam bij HLB Blömer. Per 1 oktober jl. mag ik mij senior manager noemen in de Audit praktijk. 

Waarom heb je gekozen voor het beroep Accountant? 

Het grappige is dat deze vraag mij vaak gesteld wordt. Ik heb na de middelbare school een tussenjaar genomen om uit te gaan zoeken wat ik wilde gaan studeren. Uiteindelijk heb ik toen gereisd door Zuid-Amerika en andere dingen gedaan. Toen ik terugkwam uit Zuid-Amerika moest ik snel mijn studiekeuze maken. Na 3 opties; sociologie, economie en psychologie heb ik de keuze gemaakt voor economie. 

Na één jaar moet je een richting kiezen en veel bevriende medestudenten kozen voor de richting Accountancy. Deze vakken lagen mij ook. 

Bijna 10 jaar bij dezelfde werkgever is een lange tijd, hoe kijk je terug op deze eerste carrière stap? 

In het begin vond ik het lastig om mijn plek te vinden. Van een typische student moest je ineens omschakelen naar een werkend bestaan. Het leven van een student is niet meer te combineren met een carrière, daar heb ik het eerste jaar wel in moeten schakelen. Daarna heb ik mijn draai goed kunnen vinden en leerde ik veel van de collega’s waar ik mee samen heb gewerkt. Je groeit door in de organisatie en voor ik het wist was ik supervisor. Op dat moment was ik ook bijna klaar met mijn RA traject en stroomde ik door richting de functie van manager.  

Vanaf dat moment stond ik even stil. Ik wist niet zo goed wat mijn vervolgstap zou zijn. Ik had mijn pad tot manager goed uitgestippeld, maar daarna was het tot dan toe nog een blanco pagina. Ik ben gaan nadenken of het wellicht tijd werd voor een volgende stap. Ik heb trainingen gevolgd en gesprekken gevoerd om er achter te komen dat mijn toekomst niet meer bij KPMG lag.  

In eerste instantie was het niet mijn idee om bij een MKB-kantoor te gaan werken. Door een bericht op LinkedIn werd mijn aandacht getrokken voor de vacature manager in combinatie met een RV opleiding. Ik had een nieuwe impuls nodig om mij verder te ontwikkelen in de accountancy. 

Op dat moment ging het balletje snel rollen, een paar dagen later had ik een gesprek met Frank Verleg (partner bij HLB Blömer) Het was een goed gesprek en er was direct een klik. Toen ik thuiskwam was ik erg enthousiast over de functie. Mijn vrouw zei op een gegeven moment: ‘je bent er zo enthousiast over, misschien moet je het maar gewoon doen’. De uitdagende klanten, collega’s, afstand woon-werk verkeer en de korte lijnen waren ook belangrijke factoren om uiteindelijk ja te zeggen tegen deze nieuwe uitdaging.  

Hoe ervaar je de sfeer op kantoor? 

Er heerst een zeer goede sfeer op kantoor. Het team waar ik in werk heeft een persoonlijke klik met elkaar. Maar ook binnen de gehele organisatie kent iedereen elkaar goed. De sfeer is open, behulpzaam en een iedereen staat voor elkaar klaar.  

Je merkt dat iedereen erg betrokken is met elkaar op het werk, maar ook met elkaars privéomstandigheden. De dienstverbanden zijn over het algemeen lang, dat zegt ook veel over de organisatie zelf. De slogan ‘Together we make it happen’ en Great Place To Work is in de praktijk ook echt gebleken. Dus dat zit goed.  

Tot slot nog de vraag wat is jouw ambitie?  

Ik heb het goed naar mijn zin en ik ben inmiddels gestart met het Management Development programma binnen de organisatie. Ook ben ik net gestart met de opleiding Business Valuation op Nyenrode. Als ik mezelf kan blijven en ook kan blijven ontwikkelen sta ik zeker open voor een rol als partner. Als de kansen zich aanbieden dan zien we wat de toekomst brengt. 

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB