• BO DE BLANK

    HLB | Header | Werken-bij

BO DE BLANK, AANGIFTEMEDEWERKER HLB DEN HARTOG

Bo is voor scriptiestage bij HLB Den Hartog aan de slag gegaan en werkt hier momenteel als aangiftemedewerker.

Kun je in het kort vertellen wie je bent, waar je vandaan komt en wat je doet?   

Mijn naam is Bo de Blank en ik ben 25 jaar oud. Momenteel woon ik in Den Haag en ben inmiddels drie jaar werkzaam bij HLB Den Hartog. Ik ben begonnen met mijn studie Fiscaal Recht en Economie aan de Hogeschool Rotterdam. Voor mijn scriptiestage zocht ik een bedrijf waar ik een goede klik bij had. Zodoende ben ik bij HLB Den Hartog terecht gekomenInmiddels ben ik gestart met mijn Master Fiscale Economie aan de Hogeschool Amsterdam.  

Waarom heb je gekozen voor een Fiscale studie; waar komt je interesse vandaan? 

Ik ben tijdens mijn beroepskeuzetest de term fiscalist tegengekomen en wist eigenlijk helemaal niet wat voor werkzaamheden dit inhieldNa wat onderzoek kwam ik erachter dat de vakken wiskunde en economie erg belangrijk zijn. De twee vakken die mij altijd al het meest interesseerden én waar ik goed in ben. Na diverse gesprekken te hebben gehad, heb ik de keuze gemaakt Fiscaal Recht en Economie te gaan studeren. Het is een pittige studie. Economie op de middelbare school is compleet anders dan wat tijdens je studie aan bod komt. Gelukkig is de begeleiding op de Hogeschool goed waardoor je snel meekunt in de stof.   

Hoe ben je bij HLB Den Hartog terecht gekomen? 

Toen ik op zoek ging naar een scriptiestage, ben ik via Google gaan zoeken naar accountantskantoren in de buurt. Hier kwamen een aantal bedrijven uit die mij aanspraken, waaronder ook HLB Den Hartog. Na een sollicitatie uitgestuurd te hebben verliep het contact erg soepel en ben ik op gesprek uitgenodigd. Na een gesprek met de partner, Pascal Scheerder, ben ik hier gestart en werk ik er nog steeds met plezier. 

Hoe ervaar je de begeleiding, coaching en het contact met de partners? 

Binnen HLB Den Hartog word je geholpen waar nodigmaar ze nemen je niet mee aan je hand. Dit is juist wat ik nodig heb. Een stuk uitdaging gecombineerd met uitleg en begeleiding. Ik vind het van meerwaarde dat je de theorie van je studie toe kunt passen in de praktijk.  

Waar ligt het met name aan dat je nog steeds werkzaam bent binnen HLB Den Hartog 

Voordat ik bij HLB Den Hartog aan de slag ging voor mijn scriptiestage heb ik bij zowel PWC als Deloitte stagegelopen. Ik merkte daar dat iedereen erg op zichzelf was. Weinig teamverband en weinig sociaal contact. Juist een goede band met je collega’s opbouwen en een prettige werksfeer vind ik belangrijk bij een werkgever. Toen ik op gesprek kwam bij HLB Den Hartog merkte ik direct een prettige sfeer onder de collega’s. Ik heb hier echt leuke werkdagen en goed contact met mijn collega’s. Hier ben je één team en bereik je samen het doel.  

Hoe denk je dat jouw collega’s je omschrijven? 

Ambitieus, een winnaars mentaliteit en sportief.  

Wat is jouw leukste moment bij HLB Den Hartog? 

Toen ik startte vond er een bedrijfsuitje plaats van HLB Den Hartog. We gingen met het gehele kantoor overnachten in Huis Ter Duin. Mooie locatie waar alles goed geregeld was. We begonnen de dag met activiteiten en teambuilding. Aangezien ik net in dienst was leer je direct je collega’s op een goede manier kennen, wat natuurlijk erg fijn was. We sloten de dag af met een diner en uiteraard nog een drankje. Een hele open en gezellige sfeer hing er die dag.  

Wat wilde je vroeger worden? 

Vroeger wilde ik altijd naar de Hogere hotelschool. Ik kwam er echter al snel achter dat de horeca niet mijn ding was. Ik ben niet handig met het rondlopen met volle dienbladen en de chaos wat een restaurant met zich meebrengt. Ik ben beter in het (be)denken dan met mijn handen productief werk uitvoeren, zoals in de bouw of in de horeca. Vandaar ben ik nog steeds blij met mijn studiekeuze. 

Hoe ervaar je de privé/werk balans binnen HLB Den Hartog? 

De werkcombinatie is echt prima binnen HLB Den Hartog. Ik werk twee dagen binnen het kantoor en twee dagen kan ik aan mijn studie besteden. Ik ervaar voldoende vrijheid en intern stem ik mijn werkzaamheden met mijn directe collega’s af. Ik vind het een meerwaarde om naast je studie praktijkervaring op te doen en zou het iedereen aanraden.  

Met wie zou je een dag willen ruilen? 

Met mijn collega Raymond Dortwegt-van der Eijk. Raymond stelt de loonsalarissen op. Het lijkt met wel leuk om een dag op deze afdeling te werken.  

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit? 

Ik vind het belangrijk om iedereen even te spreken. Verder begin ik de dag vaak met aangiftes. Je werkt met bepaalde periodes in het jaar waar bepaalde zaken bij komen kijken. Zo zijn we van februari t/m april druk met het opstellen van aangiftes. Na deze periode komen de aangiftes IB en veel contact met klanten om stukken op te vragen. Heel het jaar door heb je altijd diverse werkzaamheden die je oppakt. De leukste periode vind ik na 1 mei, dan hebben we een drukke periode achter de rug en kunnen we weer zaken op orde stellen.   

Wat zou je later willen worden? 

Het liefst zou ik in de toekomst bij het ministerie van Financiën willen werken zodat je ook echt iets voor Nederland kan betekenen. Ik vind het wel belangrijk om je werkzaamheden te combineren met het maatschappelijke. Soms zie je zaken in de media hoe de fiscaliteit ter sprake komt. Ik denk dat dit ook op andere manieren in de media naar voren kan komen om mensen meer bewust te maken. 

OOK AAN DE SLAG BIJ HLB NET ALS BO?

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB