• DENNIS DE JONGH

    HLB | Header | Werken-bij

ALS ACCOUNTANT ZIT JE NIET HEEL DE DAG OP KANTOOR

Ik ben Dennis de Jongh, 24 jaar en sinds 2019 werkzaam voor HLB Amsterdam. Hier ben ik ben gestart als werkstudent.

Heb je altijd affiniteit met accountancy gehad?  

Dat blijft een lastige vraag. Eigenlijk is het gek, je bent jong en je moet een studierichting kiezen. Ik ben altijd bezig geweest met cijfers en wist dat ik daar iets mee wilde gaan doen. Binnen mijn gezin is er iemand die ook in de Accountancy zit. Zodoende heb ik de keuze gemaakt voor Finance&Control aan de Hogeschool van Utrecht.  

Ik zie mezelf niet per se als een Accountant. Ik zit niet de gehele dag op kantoor. Natuurlijk stel ik jaarrekeningen op maar, ik ben ook veel in gesprek met de ondernemer, werk nauw samen met onze fiscale collega’s en pak daarnaast een hoop nevenactiviteiten binnen de organisatie op.  

Daarbij werk ik momenteel voor de samenstelpraktijk van HLB Amsterdam maar, ben ik wel begonnen aan mijn RA opleiding aan Nyenrode. Gekke combinatie? In mijn ogen niet. Ik zie de RA-opleiding als een mooie opstap naar een bredere toekomst. Met een RA-opleiding kun je mooie functies uitoefenen, welke functie of richting dit in de toekomst zal zijn dat weet ik nog niet. Dat vind ik juist het leuke dat de toekomst eigenlijk nog open is.  

Hoe is het nou echt om bij HLB Amsterdam de werken?  

Een van de belangrijkste pluspunten van werken bij HLB Amsterdam zijn de collega’s. We hebben een onderlinge goede band met elkaar waardoor het prettig is om naar je werk te gaan. Daarnaast krijg je binnen HLB Amsterdam veel flexibiliteit. Zo werken we bijvoorbeeld niet standaard van 08:30 – 17:00. Mocht je meer een ochtend- of avondmens zijn is het geen enkel probleem wat eerder of later op te starten. Bij deze vrijheid komt ook een stuk verantwoordelijkheid kijken. De opdrachten die er liggen moeten namelijk wel op tijd af.   

Hoe ervaar jij het team? 

We hebben een heel divers team binnen HLB Amsterdam. Een mix van collega’s die hier al een lange periode werken en junior assistenten die in de laatste fase van hun studie zitten. 

Omdat het team niet te groot is en we op één open afdeling werken weet je wat je aan elkaar hebt en waarvoor je bij elkaar terecht kunt. Daarnaast ken je ook elkaars privé verhalen. Dat maakt de omgang erg makkelijk. Je hebt het binnen maar ook buiten werktijd veel meer over elkaars leven i.p.v. het standaard werkpraatje. Ik denk dat de onderlinge omgang ook met een stuk leidinggeven te maken heeft. Hans Blankendaal en Hans Barneveld, partners HLB Amsterdam, stellen zichzelf ook heel informeel en flexibel op. Ze geven je bij binnenkomst direct veel vrijheid en flexibiliteit. De scheidslijn tussen werk en privé is hier dun maar wel gezond.    

Welk type collega past binnen HLB Amsterdam?  

Iedereen is welkom binnen HLB Amsterdam. Ik denk dat een harde werker met een sociale instelling zich het snelst thuis voelt binnen ons kantoor. Ik merk dat een stuk initiatief nemen en leergierigheid erg op prijs wordt gesteld. Je krijgt hier namelijk een hoop verantwoordelijkheid en uitdagingen, maar je moet er wel zelf om durven te vragen.  

Als je iets wilt oppakken kan dat altijd geef je aan, waar zet jij je nog meer voor in?  

Vaak word je als junior assistent accountant in het diepe gegooid met weinig begeleiding. Dat is wat we bij HLB Amsterdam niet willen. De juiste begeleiding in de eerste periode is cruciaal. Iemand meenemen in de bedrijfscultuur en werkprocessen. Ik geloof erin dat een goede begeleiding helpt bij een gezond en langdurig dienstverband. Vandaar dat ik ook erg betrokken ben bij het onboarding proces van de nieuwe medewerkers, om ze op deze manier mee te nemen in de eerste maanden van hun dienstverband.   

Inzetten voor recruitment  

Ik voel me betrokken bij kantoor HLB Amsterdam. Toen ik zelf bij HLB Amsterdam aan het werk ging waren er weinig junior collega’s. Juist in deze arbeidsmarkt is de jonge instroom erg belangrijk. De arbeidsmarkt is al krap en de jongere generatie is toch de toekomst. Met goede begeleiding en ontwikkeling zorgen we ervoor dat nieuwe medewerkers voldoende mogelijkheden hebben om door te groeien binnen HLB. Juist mijzelf hiervoor inzetten vind ik belangrijk. Op deze manier houd ik contact met studenten én ben ik samen met recruitment veel aanwezig bij evenementen. Een goede combinatie tussen jonge en ervaren medewerkers brengt een juiste balans binnen het team.   

Hoe kom je dan in contact met junior studenten?  

Ik ben van nature sociaal ingesteld en oprecht geïnteresseerd in medestudenten of collega’s. Op deze manier kom ik redelijk snel met medestudenten in gesprek. De ene student is op zoek naar een stage of een werkplek en de ander heeft meer interesse in hoe het er bij HLB Amsterdam aan toe gaat voor wellicht in de toekomst. Veel vrienden van mij werken ook bij andere grote kantoren. Die weten ook hoe enthousiast ik ben over HLB Amsterdam. Via sociale contacten breid je je netwerk snel uit. Het netwerken heeft er bij mij altijd al wel ingezeten.   

Maatschappelijke inzet 

HLB Amsterdam zet zich jaarlijks in voor de Cliniclowns, een klant van ons. Hiervoor gaan we als team één keer per jaar naar Frankrijk om deel te nemen aan de Alpentocht. Dit event vindt plaats in Val Thorens. Waarbij we fietsend, wandelend of hardlopend de top op 2300 meter proberen te bereiken. We maken er direct een uitje van. Meestal plakken we er een paar dagen aan vast om naast het fietsen of wandelen er ook een gezellig weekend van te maken. Het ontbreekt dan ook aan niets. Het brengt een stuk samenhorigheid en je hebt een leuke tijd met elkaar. Daarnaast je inzetten voor het goede doel maakt het de juiste combinatie.   

Binnen 10 jaar hoop ik afgestudeerd Registeraccountant te zijn. Binnen HLB Amsterdam heb je mooie doorgroeimogelijkheden. Ik houd mijn opties voor de toekomst het liefst open. Ik heb een hele goede werkgever waar ik loyaal aan ben maar 10 jaar is een lange periode. De tijd zal het leren en mijn grootste focus is momenteel mijn studie en hopelijk intern een aantal mooie promoties te mogen maken.   

 

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB