• JILL LANGE

    HLB | Header | Werken-bij

ALS JE TWIJFELT OM DE ACCOUNTANCY IN TE GAAN KAN IK HET ZEKER AANRADEN OM EERST EEN JAAR IN DE PRAKTIJK TE GAAN WERKEN.

Mijn naam is Jill, 22 jaar en het afgelopen jaar heb ik mijn Bachelor behaald aan de Erasmus Universiteit. Ik heb gekozen voor de opleiding Bedrijfskunde omdat het een brede opleiding is en ik na de middelbare school nog niet geheel zeker was welke kant ik ambieerdeAan het einde van mijn bachelor bedrijfskunde kwam ik tot de ontdekking dat ik veel affiniteit heb met Accountancy. Zodoende ben ik begonnen bij HLB Den Hartog.  

Wat wil je er uiteindelijk mee doen? 

Mijn ambitie is om mezelf verder te ontwikkelen in de controlekant. Ik ben begonnen bij HLB Den Hartog om te kijken of de Accountancy me echt aansprak. Ik heb de conclusie getrokken dat ik er genoeg affiniteit mee heb om mezelf er verder in te ontwikkelen. Sinds september ben ik dan ook gestart met mijn pré master aan Nyenrode.  

Heb je al een beeld voor de rest van je carrière? 

Mijn ambitie is wel dat ik mijn RA titel wil behalen uiteraard. Verder laat ik de toekomst open afhankelijk van welke kansen zich voordoen.  

De controlekant spreekt me momenteel aan vanwege de combinatie tussen het cijfermatige en het sociale aspect zoals in gesprek zijn met je klant. Je bent echt veel meer met het menselijke aspect bezig dan ik van tevoren had gedacht.  

Je bent nu een jaar werkzaam bij HLB Den Hartog, wat heb je allemaal opgepakt? 

De werkzaamheden zijn erg divers. Ik ben begonnen in september met de interim-werkzaamheden.   Je gaat met de klant in gesprek over de inrichting van de processen binnen het bedrijf. Vervolgens ga je samen met het team controlewerkzaamheden uitvoeren om vast te stellen dat de processen gedurende het boekjaar ook zo hebben gewerkt. Daarnaast heb ik ook al werkzaamheden mogen uitvoeren voor de eindejaarscontrole. Je gaat je dan echt focussen op de jaarrekeningsposten, waarbij je als starter je vooral focust op posten zoals debiteuren, crediteuren en overige bedrijfskosten. 

Hoe is de begeleiding verlopen?

Bij HLB Den Hartog krijg je op de eerste dag direct een begeleider. Bij mij was dit mijn collega Ruben. Ik heb dit echt als heel fijn ervaren omdat je hier vanaf dag één al je vragen aan kunt stellen. Hij heeft mij wegwijs gemaakt binnen de organisatie, de processen en de werkzaamheden. Je kunt aan je begeleider alles vragen en overlegt wat de mogelijkheden zijn qua planning. Verder heb je natuurlijk een heel team om je heen bij de opdrachten van de klant wat eigenlijk ook allemaal begeleiders zijn. Het is echt een warme organisatie waarin je binnenkomt. 

Ik vond het erg moeilijk om verwachtingen te hebben van tevoren. Ik had bijvoorbeeld niet gedacht dat ik zoveel op klantaspect al mocht meedraaien. Als ik nu op het afgelopen jaar terugkijk leer je zo veel in een jaar dat ik het eigenlijk niet eens allemaal kan benoemen.  

Als je twijfelt de Accountancy in te gaan, zou ik zeker aanraden om eerst een jaar te gaan werken, om zo te ervaren hoe de praktijk is. Ik ben blij met mijn keuze om eerst ervaring op te doen in plaats van direct door te gaan met mijn master. Ik ben nu zeker van mijn keuze in de Accountancy en ben blij dat ik gestart ben met mijn pré master aan Nyenrode. 

En wie is Jill verder? 

Ik heb een vriend, we hebben 6 jaar een relatie. In mijn vrije tijd spendeer ik graag tijd met mijn vriendinnen. Van iets gezelligs te gaan drinken in de stad tot spelletjesavonden. Ook ben ik een echte Netflix’er. Op dit moment kijk ik Peaky blinders en daarnaast hou ik veel van True crime documentaires. Samen met mijn vriend koken we graag, ik hou wel echt van de Italiaanse keuken.  

Dag willen ruilen met? 

Ik denk dan toch met een partner van HLB Den Hartog. Waarom? Omdat ik toch wel benieuwd ben hoe een werkdag van een partner verloopt. Eigenlijk heb ik wel meerdere collega’s met wie ik een dag zou willen ruilen, gewoon om te ervaren hoe iedereen zijn dag eruitziet, wat voor werkzaamheden je oppakt en met welke zaken ze zich bezighouden.  

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB