• MARCO VAN SCHIJNDEL

    HLB | Header | Werken-bij

MARCO VAN SCHIJNDEL, GEVORDERD ASSISTENT ACCOUNTANT HLB VAN DAAL

‘Mijn naam is Marco van Schijndel en ik ben sinds begin 2018 werkzaam binnen HLB Van Daal, inmiddels als Gevorderd Assistent Accountant. Waarom ik voor HLB Van Daal als werkgever heb gekozen? Ik vertel het je graag in mijn blog!’

Ik bestempel mezelf als een fanatiek sporter: ik stap graag op mijn wielrenfiets maar laat de mountainbike ook niet in de schuur staan. Af en toe wel vervelend voor mijn omgeving, want er kan best veel tijd in zitten. Ik train in de avonduren of heel vroeg in de ochtend en weekenden, maar soms moet je ook tijd maken voor je familie, vrienden en andere gezellige gelegenheden. Maar geloof me, een lange periode zonder sporten is voor mij erg moeilijk. Ik ervaar namelijk dat ik door het sporten een stuk energieker en positiever in mijn vel zit. Tijdens het sporten heb ik het gevoel dat ik mijn hoofd leeg maak, lekker in de buitenomgeving en in de vrije natuur waardoor ik vaak tot rust kom, maar ook tot nieuwe inzichten. Dit is juist fijn na een lange werkdag op kantoor of bij de klant.  

Binnen HLB Van Daal is er veel aandacht voor vitaliteit en teamwork.

Sporten kun je ook vergelijken met je werk in mijn geval als assistent accountant. Om een voorbeeld te noemen: tijdens trainingen en wedstrijden werk je aan het overwinnen van nieuwe uitdagingen (zowel fysiek als mentaal). Dit vergt discipline en doorzettingsvermogenook zal je ongetwijfeld tegenslagen krijgen. Deze aspecten kan je, zoals ik aangaf, vergelijken met aspecten van mijn werkzaamheden en komen goed van pas in ons werkgebied; 

 

  • Je daagt jezelf uit om eventuele problemen/vraagstukken zo goed mogelijk op te lossen (verder kijken dan je neus lang is).
  • Je blijft jezelf verbeteren om de technologie en de ontwikkelingen van het vak bij te houden door studie/cursussen/vakbladen of zelf interne fiscale overleggen.
  • Je wilt de klant tevredenstellen door middel van zijn administratieve werkzaamheden te ontlasten maar wel gegevens aanleveren naar zijn specifieke wens.
  • Je bent flexibel in drukke perioden zoals tijdens het aangiftetijdvak. Dan is het plannen belangrijk zodat we aan het einde van die periode tevreden kunnen terugkijken.
  • Je leert als accountant snel schakelen en het overzicht kunnen bewaren. De algemene werkzaamheden zijn veelal routinematig, maar door de verscheidenheid aan klanten is het werk toch afwisselend.

HLB steunt de werknemers ook om te sporten. Vitaliteit en gezondheid vinden het bestuur en de partners belangrijk. Op onze vestigingen van HLB, voor Covid-19, waren we gestart met ten minste één keer per week gezamenlijk sporten. Wat gevarieerd was van hardlopen tot deelnemen aan een bootcamp les. Hele andere sporten dan ik normaal gewend ben. Dit spreekt me in HLB als werkgever enorm aan; vitaliteit combineren met teamwork. Ik kan ook niet wachten om dit in de toekomst weer op te pakken zodra het mogelijk is. 

OOK AAN DE SLAG BIJ HLB NET ALS MARCO?

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB