• MARJOLEIN VAN WIJNGAARDEN

    HLB | Header | Werken-bij

MARJOLEIN VAN WIJNGAARDEN

Werken als fiscalist bij HLB Nannen. Wat komt er zoal op je pad en hoe is het ooit begonnen?
Marjolein vertelt het je graag in haar blog!

Met mijn vwo-diploma op zak vond ik het lastig om de juiste studierichting te kiezen, maar via een kleine omweg kwam ik al snel terecht op een klein accountantskantoor waar ik de kans kreeg om de opleiding tot Federatie Belastingadviseur te volgen. Op dit kantoor heb ik vele aspecten van accountancy en fiscaliteit leren kennen. Ik heb daar ongeveer 5 jaar gewerkt en in deze periode veel kennis opgedaan. Essentieel daarbij was de goede begeleiding, kansen krijgen én deze kansen benutten. Helaas stond de werksfeer onder druk. Daarom besloot ik verder te kijken. 

Ik kwam hierna terecht bij een BIG4 kantoor, dit leek mij een mooie nieuwe uitdaging. Al snel kwam ik erachter dat je binnen een grote organisatie als individu niet veel in te brengen had. Beslissingen werden op het hoofdkantoor genomen en er was nauwelijks ruimte voor jouw visie. Bovendien bleek de combinatie accountancy, fiscaliteit en parttime werken lastig. Samen met de slechte werksfeer was dit reden om na ongeveer 5 jaar op zoek te gaan naar een andere werkkring, waarbij ik de focus op fiscaliteit wilde leggen. 

Via de man van een bevriende collega, die bij HLB Nannen werkte, kwam de vacature als fiscalist bij HLB Nannen mij ter ore. Wat mij erg aansprak was de platte organisatiestructuur, waar ruimte is voor eigen inbrengDat mijn werkervaring op fiscaal vlak niet heel groot was, bleek geen probleem. Met een dosis gezonde nieuwsgierigheid naar het vakde klant én een lage drempel om je vragen bij collega’s te stellen, blijkt dat je ver kunt komen. Zelfs na 20 jaar bij HLB Nannen is het werk nog steeds leuk, uitdagend en dynamisch! 

Mijn werk is behoorlijk gevarieerd. In de aangiftepraktijk houd ik mij bezig met de review, planning en software. Daarnaast fungeer ik voor een deel van de klantenportefeuille als (fiscaal) relatiebeheerder. In de loop van de tijd heb ik mij gespecialiseerd in DGA-pensioen en oudedagsvoorzieningen. Verder heb ik een opleiding gevolgd tot financieel planner.  

Ik hecht veel waarde aan een goed, persoonlijk contact met klanten en collega’s. Als de basis goed is, geeft dit je een hoop motivatie om het beste uit jezelf en je team te halen. Dit gaat niet vanzelf, je moet er wel de nodige energie insteken en jezelf blijven ontwikkelen.  

OOK AAN DE SLAG BIJ HLB NET ALS MARJOLEIN?

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB