• OMAR ERRAOUI

    HLB | Header | Werken-bij

MIJN UITEINDELIJKE AMBITIE IS DAT IK EXCELLENT WIL PRESTEREN IN MIJN WERK ALS ACCOUNTANT.

Ik ben Omar Erraoui, getrouwd en vader van 3 kinderen. Naast mijn functie als Zelfstandig Assistent Accountant voor HLB Den Hartog ben ik momenteel bezig met mijn post-master Accountancy tot RA.

Hoe combineer je studie, met het gezinsleven en je baan?
Het zijn soms veel ballen die je hoog probeert te houden. Ik ben van mening dat zodra je discipline hebt en een goede planning aanhoudt het prima te combineren is.

In de weekenden probeer ik zoveel mogelijk tijd met mijn gezin door te brengen en gaan we vaak op pad met de kinderen. Ik probeer zo goed mogelijk overal in mee te gaan. Ik ben inmiddels de hectiek wel gewend dus ik vind het ook uitdagend om alles zo op te pakken.

Hoe ik in de Accountancy terecht ben gekomen?

De weg die ik heb bewandeld is MAVO, MBO, HBO en WO. Ik geloof dat waar een wil is, een weg te vinden is. En ja daar is soms veel discipline voor nodig. Ik ben dan ook trots op wat ik tot nu toe bereikt heb. Terugkijken op de afgelopen jaren kan ik vertellen dat de route die ik heb bewandeld mij erg sterk heeft gemaakt en een boost is geweest voor mijn doorzettingsvermogen.

Op het MBO sprak het vak van Administrateur mij al erg aan. Hier leerde ik de administratie van ondernemers in te richten tot bruikbare jaarrekeningen. Mijn interesse op dit gebied groeide, waardoor ik de keuze heb gemaakt om mij in te schrijven voor de opleiding Accountancy op het HBO. Zo is het balletje gaan rollen.

Mijn doel is om mijn RA-titel te behalen en dit hoop ik over ongeveer 2 jaar te realiseren.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Je merkt steeds meer en vooral door COVID-19 dat de klant vaker de accountant opzoekt voor advies of om te sparren over bepaalde zaken. Je komt voor nieuwe vaktechnische discussies te staan; hoe met bepaalde ontwikkelingen om te gaan. Je wordt echt gezien als vertrouwenspersoon. Juist die rol is de rol die ik graag aanneem.

Wat brengt je bij HLB Den Hartog?

Hiervoor heb ik gewerkt voor een ander accountantskantoor, maar na een tijd merkte ik dat ik mijzelf verder wilde ontwikkelen op het gebied van IFRS en grotere ondernemingen. Een collega stapte toen over naar HLB Den Hartog. Haar enthousiaste verhalen hebben mij ertoe aangezet om mij te verdiepen in de organisatie en ben ik een kennismakingsgesprek aangegaan met HLB. Dit gesprek was met Paul Flikweert en John Scheepens, partners binnen HLB Den Hartog. Het gesprek voelde meteen goed en vertrouwd aan en heeft ertoe geleid dat ik de overstap heb gemaakt.

En hoe heb je de eerste periode bij HLB Den Hartog ervaren?

Ik ben in een lastige periode gestart vanwege COVID-19, maar kreeg gelukkig direct een coach toegewezen die mij heeft begeleid.  In de eerste week zijn mijn coach en ik op kantoor aanwezig geweest, zodat ik alles stap voor stap uitgelegd kon krijgen. Zoals bij iedere nieuwe baan kwam ook hier veel nieuwe informatie op mij af en was het prettig dat er face to face contact was (coronaproof).

In deze periode werkten de meeste collega’s vanuit huis, maar hadden we wel dagelijks contact via teams. Zo leerde ik toch de rest van het personeel kennen.

En hoe ziet je functie er inhoudelijk precies uit?

Heel divers en eigenlijk niet te omschrijven, omdat iedere dag anders verloopt. Over het algemeen begeleid en ondersteun ik junior assistent accountants bij het uitvoeren van controlewerkzaamheden. Daarnaast fungeer ik als aanspreekpunt tussen enerzijds de klant en anderzijds de partner.

Verder houd ik me voor een groot deel van de tijd bezig met complexe jaarrekeningposten en de controle-aanpak. Het leuke aan mijn werk is dat je er niet alleen voor staat, maar juist met het hele team betrokken bent. Zowel de partner als manager is betrokken bij de controle, dit is erg fijn gezien je meteen je vragen kwijt kunt.

”Mijn uiteindelijke ambitie is dat ik excellent wil presteren in mijn werk als accountant. In welke functie dat is maakt mij niet zoveel uit.”

 

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB