• RAYMOND POUW

    HLB | Header | Werken-bij

RAYMOND POUW, JUNIOR BELASTINGADVISEUR HLB BLÖMER

Mijn naam is Raymond Pouw en ik ben in juli 2018 voor het eerst in aanraking gekomen met HLB. Ik neem je graag mee in mijn verhaal hoe ik na mijn werkstudentschap toch de keuze heb laten vallen op HLB Blömer.

Aan het einde van mijn bachelor Fiscaal Recht op de Erasmus Universiteit Rotterdam kwam de behoefte om, naast mijn studie, praktijkervaring op te gaan doen. Na een tijdje zoeken zag ik dat er een vacature openstond voor een functie als werkstudent fiscaal bij HLB Blömer in Nieuwegein. Ik heb vervolgens gesolliciteerd en daarna ging het balletje snel rollenEen aantal weken later kon ik meteen aan de slag! 

Mijn kennismaking met HLB 

Mijn tijd als werkstudent is ontzettend goed bevallen. Ik hoopte vooral veel dingen te leren, omdat ik nog weinig van de praktijk af wistIk ben vanaf het begin goed opgevangen in het fiscale team en kon overal terecht met mijn vragen. Wat ik hier het meest bijzonder aan vond is dat het niet uitmaakte bij wie ik binnen kwam lopenIedereen stond ervoor open om mijn vragen te beantwoorden wanneer dit nodig was. Deze horizontale structuur zorgde voor een ontzettend leuke en leerzame tijd. Ik heb mij vanaf het begin een onderdeel van het team gevoeld!  

Naast de werkzaamheden merkte ik vanaf het begin dat HLB Blömer een leuk en collegiaal kantoor was. Er werd niet alleen maar gewerkt, maar ook veel tijd besteed aan de activiteiten naast het werk. Er werden door de personeelsvereniging barbecues georganiseerd en daarnaast was er bijna iedere vrijdag een gezellige borrel na werktijd.  

Werken in combinatie met studeren 

Ik heb mijn functie als parttime werkstudent een jaar lang gecombineerd met de master Directe Belastingen op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mijn studie was ontzettend goed te combineren met mijn parttimefunctie. Ik werkte twee dagen en gebruikte de overige drie dagen voor mijn studie. In het weekend had ik meer dan genoeg vrije tijd om dingen voor mijzelf te blijven doen. Na een tijdje begon ik te merken dat mijn werk zelfs een positieve invloed had op mijn studieresultaten. Tijdens mijn werkzaamheden begon ik de theoretische informatie van mijn studie toe te passen. Dit zorgde ervoor dat ik de stof van mijn studie niet alleen begreep, maar ook dat ik veel meer kennis over de achtergrond van deze informatie bezat dan mijn medestudenten. 

De periode na mijn werkstudentschap en mijn uiteindelijke keuze voor HLB Blömer 

Ik ben iets langer dan een jaar werkzaam geweest als werkstudent fiscaal. Ondanks mijn leuke en leerzame tijd als werkstudent vond ik het belangrijk om nog ergens anders binnen te gaan kijken. Uiteindelijk ben ik als stagiair bij de Belastingdienst gekomen. Dit was ontzettend leerzaam, maar ik merkte dat de open sfeer en collegialiteit die ik eerder had ervaren toch heel bijzonder was. 

Tijdens mijn stage bij de Belastingdienst werd ik opgebeld om te vertellen dat er een starters-functie vrij zou komen op de fiscale afdeling bij HLB Blömer. Ik ben vervolgens op gesprek geweest en was er al snel van overtuigd dat dit de juiste plek was om mijn loopbaan te starten. Niet alleen vanwege de leuke klanten en het interessante werk, maar vooral vanwege de open en collegiale sfeer!  

OOK AAN DE SLAG BIJ HLB NET ALS RAYMOND?

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB