• ROMY VAN GORP

    HLB | Header | Werken-bij

VAN KAPSTER NAAR ASSISTENT ACCOUNTANT

Mijn naam is Romy van Gorp, ik ben 22 jaar en woonachtig in Dongen. Voorheen heb ik stage gelopen bij diverse kapperszaken in Oosteind en Tilburg en heb ik na de kappersopleiding twee jaar in een kapsalon in Tilburg gewerkt.

waar kom je vandaan en wat is jouw functie binnen HLB Van Daal?
Afgelopen jaar kwam ik erachter dat het kappersvak niet helemaal was wat ik ervan verwachtte. Maar wat vind ik dan wel leuk? Ik kwam erachter dat ik iets met cijfers wilde doen. In november ben ik naar een open avond van de Fontys Hogeschool geweest, waar de deeltijdopleiding accountancy mij, door de combinatie van werk en studie, direct aan sprak. Vooral in de praktijk weet ik dat je beter leert. Waarom ik nu hiervoor heb gekozen? Op de middelbare school scoorde ik cijfermatig altijd al goed en komt mijn nauwkeurige eigenschap goed van pas. Van jongs af aan heb ik de droom gehad om kapster worden, dus ik dacht eigenlijk bijna nergens anders over na. Dit was het gewoon naar mijn idee. Dus destijds ben ik mavo gaan doen, terwijl ik ook havo aankon.

Hoe ben je bij HLB Van Daal terecht gekomen?
Voor de opleiding aan de Fontys Hogeschool heb ik een 21+ test behaald, daarna ben ik gaan solliciteren. Ik ben rondom Dongen gaan zoeken en werd door Michel voor een gesprek uitgenodigd. Daaropvolgend heb ik een vervolggesprek gehad met Cynthia waarbij HLB Van Daal mij heeft aangeboden per april één dag in de week mee te lopen op de Accountancy & Adviespraktijk. Helaas kreeg dat toen geen doorgang in verband met Corona. Ik ben toen begonnen met een cursus boekhouden die ik in juli heb afgerond. Daarna kon ik gelukkig toch een aantal keer meelopen en dat beviel heel goed. Tijdens mijn sollicitatie had ik ook direct een goed gevoel bij HLB Van Daal. Ze kijken binnen HLB Van Daal ook echt naar je inzet en intrinsieke motivatie, dus niet alleen naar je opleiding. Ik was zelf heel enthousiast en ik had veel zin in een nieuwe uitdaging.

‘Ik ben van de kappersopleiding terecht gekomen in het accountancy vak; dit past veel beter bij mij en ik krijg de begeleiding die ik nodig heb.’

Wat is de grootste drijfveer geweest om jezelf om te scholen van kapster naar accountant?
De grootste drijfveer voor deze carriereswitch was voor mij het gemis van de uitdaging in het kappersvak. Het was voor mij persoonlijk te eentonig, waardoor ik de uitdaging in mijn werk miste. Daarnaast; Het gaat om mijn toekomst! De mogelijkheid om te gaan studeren is nu wat gemakkelijker. Dus toen ik het beu was dacht ik; ‘ik moet zorgen dat ik me om ga scholen’. Ik heb een keuzecheck gedaan en toen kwam ik bij accountancy uit. Na de open avond was ik overtuigd.

Als je nu kijkt naar de toekomst; wat is je grootste ambitie?
Zoveel mogelijk groeien in het Accountancy vak en up-to-date blijven. Ik ben nu reeds gestart met de tweejarige opleiding en daarna ga ik nog twee jaar studeren voor mijn bachelor. Ik wil later ook graag direct werken met klanten en hen van financieel advies kunnen voorzien. Eigenlijk alles wat de klant nodig heeft, wil ik op kunnen pakken. Daarnaast zou ik weleens een kijkje willen nemen op de controlepraktijk, maar ook dat is mogelijk hier. Ik wil nog zoveel mogelijk nog ontdekken, leren en informatie opdoen. Als het over vier jaar nog zo goed bevalt, wil ik voor een titel gaan. Ik ben nog jong dus als het kan moet je de kans pakken.

Hoe ervaar je de begeleiding en coaching binnen HLB Van Daal?
De begeleiding die ik krijg van Danny is heel goed en de manier van samenwerken in dit team is prettig. Je merkt dat er tijd voor je wordt genomen en dat is echt uniek. Mocht je iets niet redden, dan wordt het goed opgepakt en verdeeld onder collega’s. Iedereen helpt je en dat gevoel krijg je ook. Je voelt geen druk. Ik moet het eerst allemaal onder de knie krijgen.

Wat is jouw grootste uitdaging op werkgebied en is het niveauverschil van je medestudenten groot?
Ik ben nu onder andere bezig met de journaalpost en kolommenbalans en dat vind ik nog lastig, de administratie vind ik goed te doen. Ja, het niveauverschil is wel redelijk groot. Medestudenten lopen soms al een streepje voor, maar tegenwoordig kun je veel terugvinden en vragen. Het heeft ook echt met je instelling te maken. Iedereen heeft wel een stage of werkplek en ik zit met 8 medestudenten in een klas. Zij zijn allemaal blijven hangen na hun stage, dus dat is positief.

Wat zou je anderen aanraden te doen als ze in een vergelijkbare situatie zitten?
Zeker naar je toekomst kijken en als je al twijfelt, ga door en ga zoeken naar iets wat je wel aanspreekt. Ga ervoor! Blijf niet stilzitten. Bezoek open dagen en ga in gesprek met vrienden of familieleden. Zo heb ik veel gehad aan de ervaringen die mijn vriend kon delen over het HBO.

Hoe is de sfeer binnen jouw team?
Het is heel gezellig, er heerst echt een warme sfeer en iedereen kent elkaar goed. Ik vind het fijn dat we elkaar in de pauze goed spreken en ik op die manier iedereen een beetje beter leer kennen. Ook kun je bij iedereen zo binnenlopen. Personeelsuitjes heb ik nog niet echt meegemaakt, dat is wel jammer, maar dat gaat zeker goedkomen.

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB