• STAN VISSER

    HLB | Header | Werken-bij

Je bent begonnen tijdens COVID-19. Hoe heb je dit ervaren?

Op 3 januari 2022 ben ik gestart als Junior Assistent-Accountant bij HLB Amsterdam. Een tijd waarin er nog steeds coronamaatregelen zijn en geacht wordt zoveel mogelijk thuis te werken. Als je net begint, is het toch fijn om fysiek aanwezig te zijn op kantoor. Hierdoor krijg je meer feeling met het bedrijf, de werkzaamheden en je collega’s.

Op ons kantoor in Amsterdam zijn er voldoende werkplekken om – met in achtneming van de coronamaatregelen/-voorschriften -, te kunnen werken. De collega’s waar ik in het begin het meeste contact mee had, probeerden in die periode ook op kantoor te zijn om mij te begeleiden. De sfeer van een ‘vol’ kantoor, zoals voor de pandemie, zal nog even op zich laten wachten. Maar de afwisseling tussen thuiswerken en werken op kantoor bevalt mij heel goed.

Hoe ging het met inwerken?

Wellicht is januari niet de meest praktische maand om bij een Accountantskantoor te beginnen. Het is een maand waar veel in moet gebeuren en iedereen vrij druk bezet is.

Toch kijk ik hier met een positieve blik op terug. Voor het begeleiden en inwerken wordt voldoende tijd ingepland. Bij vragen neemt iedereen de tijd voor je en geven ze ook net wat extra (achtergrond)informatie, waardoor je dingen beter begrijpt en uiteindelijk sneller oppakt. Wat mij het meest is opgevallen is dat iedereen bereid is om je te helpen en de tijd voor je neemt om je wat te leren.

Hoe ervaar je het thuiswerken?

Voor mij is thuis werken minder erg dan ik in eerste instantie had verwacht. Vanuit HLB ben ik voorzien van een volledige thuiswerkplek (twee monitoren, toetsenbord en muis), wat wel zo prettig werkt. Het meeste contact met je collega’s verloopt via teams, waar je eenvoudig je scherm kan delen om iemand even snel mee te laten kijken en je vragen te beantwoorden.

Waarom heb je voor HLB Amsterdam gekozen?

Vanaf het eerste moment dat ik het kantoor in Amsterdam binnen liep, was er al een positieve en toegankelijke sfeer. Tijdens de gesprekken met HLB kwam ook naar voren dat je veel vrijheid krijgt voor je eigen inbreng en belangen. Alles valt te bespreken en er wordt dan ook echt naar de mogelijkheden gekeken om het te realiseren. De open werkplek brengt ook een bepaalde laagdrempeligheid met zich mee, waardoor je snel en makkelijk met iedereen contact kan leggen.

Waar zie jij jezelf staan over 5 jaar? (op werkgebied)

Ik hoop en verwacht veel bij HLB Amsterdam te leren en op die manier door te groeien binnen het bedrijf. Je krijgt heel veel inzichten in allerlei aspecten van verschillende organisaties en bedrijven. Informatie en ervaring waar je naar mijn mening echt iets aan hebt.

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB