• TALLITHA MANUEL-FELIES

    HLB | Header | Werken-bij

CARRIÈRE COMBINEREN MET HET MOEDERSCHAP

Talitha, Manager bij HLB Den Hartog heeft vorig jaar haar AA-opleiding afgerond. Is moeder van 2 kinderen met de 3e op komst. Wij vroegen haar hoe zij haar carrière combineert met haar gezinsleven?

Waarom heb jij voor HLB Den Hartog gekozen?

Ik ben 6 jaar geleden in contact gekomen met HLB Den Hartog, na een gesprek met de partner mocht ik al snel als gevorderd assistent accountant aan de slag. De flexibiliteit én de mogelijkheid om binnen de gemengde praktijk te werken sprongen er direct voor mij uit. Inmiddels heb ik mooie stappen mogen zetten en werk ik als Manager binnen HLB Den Hartog.

Waar zie je het grootste verschil ten opzichte van je vorige werkgever?

Bij mijn vorige werkgever was er geen mogelijkheid om in de gemengde praktijk aan de slag te gaan. HLB Den Hartog bood deze optie wel aan. De grootste verschillen die ik vandaag de dag nog steeds merk zijn de flexibiliteit en de ruimte voor ambitie. Als je ergens voor wilt gaan bieden ze die optie, máár moet je wel je verantwoordelijkheid nemen. Dit zorgt ervoor dat je scherp op je eigen ambities en doelen blijft.

Wat voor soort klanten beheer jij?

Ik ben werkzaam voor de gemengde praktijk. Dat betekent dat ik zowel de audit- als de samenstelpraktijk beheer. Dit maakt het klantenpakket ook erg divers. Het varieert van stichtingen tot aan internationale klanten. Vaak bij internationale klanten is het complexer. Je hebt te maken met de Internationale standaarden waar je rekening mee dient te houden.

De combinatie tussen regionale en internationale klanten houdt het divers. Je bent binnen HLB niet beperkt tot alleen de Nederlandse entiteiten, maar we werken veel samen met internationale accountants om zo ook deze klanten te kunnen bedienen.

Het grootste klantenpakket waar ik voor werk is binnen de dienstverlening. Naar mijn mening een interessante branche. De afgelopen jaren heb ik geïnvesteerd in het opbouwen van een goede relatie met mijn klanten. Hierdoor weten klanten je sneller te vinden. Dit betekent vaak ook dat klanten op den duur meer verwachten. Dit houdt je juist scherp om te blijven voldoen aan een bepaalde standaard.

Het is echt nog wel een mannenwereld, zeker richting de hogere functies. Het is inderdaad soms lastig om op het werk alles voor elkaar te krijgen én thuis voldoende aandacht te geven aan het gezin.

En hoe ziet jouw dag eruit?

Dat hangt vooral af van het seizoen waarin je werkt. In de drukste periode van het jaar zit ik bijna continue bij de klant. Hierin werken we als team samen waarin ik assistent accountants help, ondersteun en begeleidt. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor de klant.

Heb jij altijd al in de Accountancy willen werken?

Nee vroeger had ik niet direct het beeld dat ik in de Accountancy terecht zou komen. Ik heb lang gestudeerd om komen waar ik nu sta. Ik ben begonnen op het VMBO daar heb ik niveau kader afgerond. Op een bepaald moment tijdens je studie maak je een keuze qua richting. In eerste instantie heb ik de administratieve kant gekozen en vervolgens de juridische kant. Tijdens deze opleidingen leer je uiteraard een hoop over de richtingen die er bestaan. Het bedrijfsaspect trok mij aan en op deze manier ben ik binnen de Accountancy terecht gekomen.

Voordat ik aan mijn HBO opleiding begon werkte ik al binnen de Accountancy. Ik heb nooit een voorkeur gehad richting AA of RA. Ik ben erin gerold en uitgekomen op de samenstelpraktijk. Juist de combinatie nu op de gemengde praktijk maakt voor mij het plaatje rond.

Ik merk dat samenstelpraktijk net wat meer mijn hart heeft dan de controle kant. Je staat meer in contact met de klant en voert intensiever contact onderling.

Manager, moeder en je studie combineren. Hoe doe je dit en hoe ervaar je de balans?

Over het algemeen is er een prima balans. Het afgelopen jaar was hectisch vanwege COVID-19. Dat buiten beschouwing gelaten is de balans voldoende aanwezig. Vanuit kantoor voel ik niet de verplichting om extra te werken. Ik werk momenteel 32 uur en hier houdt het kantoor ook rekening mee. Een echte overwerk cultuur kent HLB Den Hartog niet.

Ik werk voor 90-95% voor de partner, Steven ten Hagen van het kantoor Den Haag. Mocht ik te lang op kantoor zitten loopt de partner altijd even langs dat het tijd is om af te sluiten. Je krijgt een hoop flexibiliteit en daar hoort natuurlijk ook een stuk verantwoordelijkheid bij en hier moet je goed mee overweg kunnen.

Daarnaast is mijn grootste voordeel dat ik me niet snel gek laat maken. Ik ken mijn grenzen en die geef ik duidelijk aan. Overwerk tot diep in de avond of het weekend daar trek ik de grens. Juist een goede planning en de juiste grenzen bewaken maakt waardoor je het toch voor elkaar krijgt.

Het is echt nog wel een mannenwereld, zeker richting de hogere functies. Het is inderdaad soms lastig om op het werk alles voor elkaar te krijgen én thuis voldoende aandacht te geven aan het gezin. Je daarin staande weten te houden is een uitdaging, maar ik weet hoe belangrijk ik mijn gezin vind en hierdoor moet ik prioriteiten stellen.

Laatste vraag, wat is je ambitie voor de toekomst?

Mijn ambitie was altijd het behalen van mijn AA titel. Sindsdien heb ik nog niet de tijd gehad verder na te denken over mijn ambities voor de toekomst. Wel merk ik dat de combinatie van het begeleiden van collega’s en een gedeelte onderwijs mij erg trekt. Wellicht iets om mij meer in te verdiepen.

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB