• THOM KOK

    HLB | Header | Werken-bij

THOM KOK, SENIOR ASSISTENT ACCOUNTANT HLB BLÖMER

Thom Kok is 23 jaar en senior assistent accountant bij HLB Blömer. In 2018 is Thom gestart met zijn afstudeerstage.

Kun je kort vertellen wie je bent, waar je vandaan komt en wat je doet?  

Hallo, mijn naam is Thom Kok en ik ben 23 jaar oud. In 2018 ben ik bij HLB Blömer gestart met mijn afstudeerstage. Na mijn afstudeerstage heb ik een half jaar een prachtige rondreis gemaakt door Azië. Bij terugkomst ben ik gestart als Assistent Accountant bij HLB Blömer en daarbij direct mijn pré master gestart.

Vanwaar de keuze voor het Accountancy vak; waar komt je interesse vandaan?

Na enkele beroepstesten kwamen econometrie en accountancy naar voren uit de test. Als vakkenpakket op de middelbare school had ik natuur en techniek met economie als extra vak. Economie heb ik altijd een interessant vak gevonden en na de beroepstest wist ik het zeker; het werd Accountancy.

In eerste instantie is de studie breed ingestoken. In mijn 2e studiejaar heb ik er een bijbaan naast gezocht. Hier heb ik praktijkervaring opgedaan op het gebied van boekhoudkundige werkzaamheden. Voor mijn stage heb ik de keuze gemaakt voor de controle praktijk. Zodoende heb ik beide kanten ervaren om vervolgens een goede keuze te kunnen maken tussen de samenstel- of auditpraktijk. Uiteindelijk is de keuze op audit gevallen. Het bevalt mij tot op de dag van vandaag nog steeds goed.

Hoe ervaar je de begeleiding, coaching en het contact met de partners?

Het prettige aan HLB Blömer is de sfeer onderling. Je hebt met iedereen contact; van assistent accountants tot controleleiders, accountants en de partners. Iedereen werkt op dezelfde afdeling en je staat snel met je collega in contact.

Wat ik kan waarderen aan HLB Blömer is dat er altijd wordt meegedacht . Zo is het tijdens de tentamenweken geen probleem om uren extra op te nemen voor studie. Hier zijn ze erg coulant in, sterker nog; dit stimuleren ze, want studie staat voorop.

Hoe kijk je naar de werk-privé balans?

Goed! Er heeft zich een situatie voorgedaan waarbij ik privé extra tijd nodig had. Het is fijn als je hierin gesteund wordt door je werkgever. Dit was geen enkel probleem ondanks dat het een drukke periode was voor het bedrijf.

Waar ligt het met name aan dat je nog steeds werkzaam bent binnen HLB Blömer? 

Één van de belangrijkste redenen dat ik nog steeds werkzaam ben bij HLB Blömer is het contact met de collega’s en de vrijheid die je ontvangt vanuit de organisatie. En als ik eerlijk ben, uiteraard ook niet geheel onbelangrijk; de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat is jouw leukste moment bij HLB Blömer?

Qua opdracht is het leukste moment als een tevreden klant een compliment geeft of zijn waardering uitspreekt. Wanneer je een mail vanuit een klant ontvangt dat ze tevreden zijn over de controle, dan geeft het toch een blijk van waardering dat je je werk goed hebt gedaan. Er heerst een open cultuur bij ons. We zijn altijd blij om te horen als het naar wens gaat, maar mocht er kritische feedback gestuurd worden dan staan we hier ook zeker voor open. Hier kunnen we als team alleen maar van leren.

Wat is je ambitie? Wat zijn je ambities voor de toekomst? Waar zie je jezelf over een aantal jaar?

De komende jaren blijf ik nog werkzaam bij HLB Blömer. Er wordt een hoop tijd geïnvesteerd in mijn ontwikkeling en studie. Ik heb goed contact met collega’s en partners, maar ook de begeleiding en doorgroeimogelijkheden die je hier ontvangt is mooi en uniek om te zien.

Favoriet vakantieland?

Reizen in het algemeen doe ik graag. Filipijnen staat momenteel op nummer 1, het is er prachtig. Ik zou graag nog een keer terugkeren naar de Filipijnen. Daarnaast heb ik een mooie rondreis door Sri Lanka gemaakt. Costa Rica staat voor 2021 op de planning, dus ik hoop dat deze reis door kan gaan i.v.m. de huidige situatie.

OOK AAN DE SLAG BIJ HLB NET ALS THOM?

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB