• COLLEGA’S VAN HLB

    HLB | Header | Werken-bij

Bjorn en Jan Peter zijn vakmensen met ruime werkervaring. Op het eerste gezicht lijken het twee hele verschillende types. Bjorn is een uitgesproken Brabander, Jan Peter wat meer ingetogen. Maar zodra het over hun werk gaat, blijken ze veel gemeen te hebben: ze hebben passie voor wat ze doen en zijn trots om voor HLB te werken.

MEER DAN EEN ACCOUNTANT
Na zeven jaar bij PWC en acht jaar bij een ander kantoor, werkt Bjorn sinds drie jaar bij HLB. Zeer recent heeft hij de stap gemaakt naar Partner. Wat hem aan HLB vooral opvalt, is het vertrouwen dat het bedrijf aan haar werknemers geeft. “Je krijgt hier snel de vrijheid om zelf met ondernemers over hun business te praten en hen zelfstandig te adviseren. Daarbij is de filosofie van HLB dat we meer zijn dan accountants. We zijn adviseurs die dicht bij de ondernemers staan. We zijn vertrouwenspersonen. Dat is een goede match met hoe ik mijn werk wil doen. Die betrokkenheid wordt door onze klanten ook echt gewaardeerd. Zo nodigde een klant me laatst uit voor het feest ter ere van hun vijftigjarig bestaan. Die hechte band vind ik typerend voor HLB.” Ook Jan Peter vindt de interactie met klanten het leukste aspect aan zijn baan.

JAN PETER KOK

“Ik werk al heel mijn carrière voor HLB en dat heeft geen moment verveeld. Nieuwe kansen volgden elkaar snel op. Zo zit ik nu in ons Strategieteam, waarin ik samen met de partners de richting van onze organisatie bepaal.”

“Als accountant én adviseur kan ik echt iets toevoegen aan hun business. Dat vind ik mooi. Ik zit ook zeker niet bij de telefoon te wachten tot een klant me belt. Juist niet. Ik probeer ongeveer ieder kwartaal bij mijn klanten langs te gaan met nieuwe ideeën en suggesties die voor hen het verschil kunnen maken. Dat wordt enorm gewaardeerd.” Bjorn denkt dat juist die pro-actieve houding het verschil maakt. “De kernproducten van een accountant zijn rapportages. Die maken wij natuurlijk ook. Maar die rapportages kijken terug. Dat is historie. Belangrijk, en het moet kloppen, maar daar ga je uiteindelijk het verschil niet mee maken. Het gaat er juist om dat wij klanten helpen vooruit te kijken. Wat betekenen de getallen voor de toekomst. Welke uitdagingen en kansen liggen erin verscholen. Dat is hoe we ons onderscheiden en echt waarde toevoegen.”

VERNIEUWDE DIENSTVERLENING
Niet alleen de betrokkenheid naar klanten is groot, ook tussen collega’s is de sfeer goed. Jan Peter: “Mensen gaan samen sporten en de personeelsvereniging
organiseert regelmatig leuke activiteiten. Dat is wel tekenend voor hoe het hier gaat.” Bjorn ziet dat in het Nederlandse en internationale netwerk de kantoren steeds hechter worden. “Binnen Nederland organiseren we bijvoorbeeld de master courses. Daar halen medewerkers van alle kantoren samen opleidingspunten. Ook denken we gezamenlijk na over de vernieuwing van onze dienstverlening.

BJORN HENDRIKS

“Bij HLB werken echt goede mensen. Dat is de reden dat ik drie jaar geleden voor HLB koos. Die kwaliteit mogen we wel wat meer communiceren. We zijn wat te low profile.”

Die vernieuwing ziet ook Jan Peter als groot voordeel van samenwerking. “Ik vind het belangrijk dat mijn werk me voldoende uitdaagt. Die uitdaging heb ik tot nu toe altijd binnen HLB kunnen vinden. Daarom ben ik lid van ons Strategieteam. Daar denk ik mee over de toekomst van HLB Blömer. Zo werken we nu – samen met andere HLB kantoren – aan een nieuw IT-systeem. Daarmee kunnen we nieuwe proposities ontwikkelen, bijvoorbeeld door meer te doen met data-analyse. Een mooi en uitdagend traject waar ik met veel plezier aan werk.”

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB