• MAUD DE JONG

    HLB | Header | Werken-bij

Maud de Jong, Projectleider bij HLB Van Daal

‘Mijn naam is Maud de Jong, 31 jaar en sinds 1 januari 2019 werkzaam bij HLB Van Daal als projectleider voor interne en externe projecten. Dit houdt voornamelijk in dat ik me één dag in de week bezighoud met organisatie brede projecten, één dag met Business Innovation (interne en klant projecten) en de andere dag binnen de ICT-commissie als projectleider.’

Hoe ben je bij HLB Van Daal terecht gekomen en klopt jouw eerste indruk nog steeds of is dit alleen maar beter geworden? 
Enkele jaren geleden werkte ik bij een klant van HLB Van Daal en zo ben ik met hen in contact gekomen. Ik zag destijds een vacature als management assistent openstaan en ben daarvoor op gesprek geweest. Dit waren hele leuke gesprekken, waarbij ik direct het gevoel kreeg ‘dit is het’. Even later werd ik gebeld dat ik het niet was geworden voor deze functie. Daarentegen bood Rob Becx me een functie aan als projectleider binnen Business Innovation! Totaal wat anders dan waarvoor ik op sollicitatiegesprek was gekomen. Ik was eerlijk gezegd eerst teleurgesteld, want ik zag de functie als management assistent helemaal zitten. Het zit namelijk zo: hiervoor was ik manager bij een bank gaf ik leiding aan 30 mensen. Tijdens die periode heb ik een burn-out gehad, waarna ik mij had voorgenomen een stapje terug te doen. Op den duur was ik ook wel toe aan een nieuwe omgeving. Ik zat al acht jaar bij de bank. Maar eerlijk is eerlijk, achteraf gezien had Rob dit goed ingeschat; ik zit nu helemaal op mijn plek binnen Business Innovation. Ik heb de opleiding Small Business and Retail Management afgerond en had altijd al wel interesse voor cijfers en data. 

Hoe heb je de begeleiding en coaching ervaren toen je startte bij HLB Van Daal? Is er veel veranderd sinds je deze stap hebt gezet? 
Ik ben vanaf mijn start bij HLB Van Daal vrij gelaten in mijn functie en heb ik ook deels mijn eigen taken opgezet. De afdeling Business Innovation was nog niet heel gestructureerd en daar lag mijn uitdaging; structuur aanbrengen. Dus op die manier ben ik overal ingerold en heb ik heel veel gevraagd en gedaan. Ik ben zelf heel gestructureerd, dus ik kan hier ook wel nieuwe inzichten brengen, dat is mooi. Maar de leidraad is wel dat je jezelf laat zien en horen en dat je aangeeft waar je behoefte aan hebt. Op die manier openen veel deuren binnen de organisatie. We worden gestimuleerd, maar ook vrijgelaten. En specifiek op onze afdeling: Innovatieve mensen hè, je moet ze wel ‘vrijlaten’, want anders zijn ze weg, haha. Dat moet ook wel, want zij delen hun uren soms anders in, omdat ze ‘s avonds wel eens iets moeten ‘draaien’ achter de schermen. Ik ben te spreken over de invulling van mijn functie, want ik kon het helemaal zelf indelen en dat heb ik naar wens gedaan.

‘Werken bij HLB Van Daal maakt het voor mij leuk omdat ik echt mezelf kan zijn! En omdat het afwisselend is. Op de afdeling waar ik zit is het heel gezellig. We maken veel lol en de vrijheid die ik krijg in het uitoefenen van mijn werk is prettig.’

Hoe ziet een werkdag er binnen HLB Van Daal voor jou uit?
Het is super dynamisch. Ik werk op verschillende kantoren van HLB Van Daal, omdat ik daar afspraken heb. Ik word veel gebeld en gemaild met allerlei vragen. Ik probeer daarnaast ook iedere week wel een beleid of proces verder uit te werken om dat vervolgens te kunnen implementeren. Mijn hoofdtaak is wel projecten leiden, planningen maken, controleren of dat het ook gedaan is en dit wordt dan door mij gecommuniceerd naar de vestigingen. Ik moet de vestigingen meenemen in veranderingen. Presenteren op school vond ik vroeger ook leuk, dus dat is echt mijn ding.

Zou je nog eens dieper in willen gaan hoe de sfeer binnen jouw team is en met hoeveel collega’s je werkzaam bent op jouw afdeling?
Ons team bestaat uit twee stagiaires; Jonathan en Teun. Dan hebben we nog echt de ontwikkelaars; Bob en Edwin, zij zijn business analisten. En daarnaast werkt Eddie bij ons, die is na zijn stage gebleven. Desiree, Jurgen en Eddie vormen samen met mij het AFAS-team en daarnaast heb ik veel contact met Maurice, Partner van kantoor Valkenburg. Arthur is de leidinggevende van Business Innovation

Gekeken naar je werkzaamheden binnen HLB Van Daal; waar ben je het meest trots op?
Wat op dit moment het beste loopt is de ICT-commissie. Ik ben gevraagd om binnen deze commissie meer structuur aan te brengen. Voorheen kwamen we één dag in de week bij elkaar en waren we nog niet klaar. Nu zijn we voor de lunch meestal al klaar. Bij het project AFAS zijn er veel losse eindjes, daar ligt eigenlijk te veel werk, maar we hebben al zoveel bereikt met zo weinig mensen. De hele organisatie staat erachter, dus we schakelen rechtstreeks met het Bestuur en dat gaat vlot.

Wat is jouw leukste moment bij HLB Van Daal?

De aftrap van de AFAS-implementatie vond ik heel gaaf. Ik ben bij alle vestigingen langsgegaan en heb overal een presentatie gegeven. Ik houd er van om voor een groep te staan en mensen daarin mee te nemen, dat geeft mij energie. Daarnaast is het ook belangrijk dat de organisatie mij kent, dus op deze manier is dat op korte termijn ook gelukt.  

‘Wat ook wel grappig was, was de Nieuwjaarsbijeenkomst in 2019. Ik was net in dienst bij HLB Van Daal en ze vroegen tijdens deze bijeenkomst een medewerker als barman/barvrouw uit het publiek het podium op. Ik dacht meteen: ‘laat mij dat maar doen, dan kennen ze me hier gelijk’. Dus ik stond daar op het podium voor 250 mensen. Natuurlijk ging niet alles gelijk goed, dus ja, ze kennen me nu wel, haha. Ik heb mezelf voorgesteld en ik heb Business Innovation gelijk op de kaart gezet.’

 

Wat zijn je ambities voor de toekomst? Waar zie je jezelf over een aantal jaar?
Ik word op dit moment een beetje geleefd en er worden constant dingen gevraagd, maar ik wil ook projecten bij klanten oppakken. Het lijkt me leuk om in de toekomst meer bij klanten te werken. Ik vind het leuk om met veel mensen in contact te zijn, daar krijg ik energie van. Een voorbeeld daarvan is het eerdergenoemde AFAS-project die ik intern begeleid. 

Hoe ervaar je de werk/privé balans binnen HLB Van Daal?
Ik werk drie dagen op kantoor, maar dat is wel weinig voor deze functie. Voor thuis is dat fijn, omdat ik een kindje heb. Voorheen werkte ik ook wel veel ‘s avonds, maar met een kindje is dat lastiger. Het is mijn eigen keuze geweest om minder te gaan werken, maar ook daar werd ik vrij in gelaten. Niemand zegt hier dat ik meer moet komen werken. Ik vind het wel een lastige afweging, want ik vind thuis zijn ook fijn. 

Waar krijg jij binnen HLB Van Daal energie van? Wat zorgt ervoor dat jij zin hebt in een nieuwe werkdag?
Ik krijg energie van de uitdagingen die ik heb liggen. AFAS en Business Innovation hebben genoeg werk. Stilzitten is geen optie, maar daar kan ik ook niet tegen, dus dit is ideaal voor mij.

OOK AAN DE SLAG BIJ HLB NET ALS MAUD?

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB