• RYAN COLLIER

    HLB | Header | Werken-bij

RYAN COLLIER, ADVISEUR CORPORATE FINANCE

Hoe ik topsporten combineer met werken bij HLB Van Daal? Het is een uitdaging, maar mijn leidinggevenden en collega’s staan 100% achter me en dat motiveert me des te meer. Lees hier hoe ik dit doe.

Toen ik 2 jaar was stond ik voor het eerst op schaatsen. Op 4-jarige leeftijd begon ik aan het ijshockey (had wel iets met mijn Canadese vader te maken, die ook ijshockey speelde). Als een jochie van 13 ging ik een jaar alleen naar Canada om meer uitdaging op te zoeken binnen het ijshockey, waardoor ik uiteindelijk in Maine (VS) belandde om oBowdoin College school en sport te combineren. Uiteindelijk heeft ijshockey mij in het najaar van 2015 naar Tilburg gebracht, waar ik de kans kreeg om mijn ijshockey carrière bij de Trappers voort te zetten.  

Mijn naam is Ryan Collier en ik ben sinds 2018 werkzaam binnen HLB Matchers. Zie hier mijn verhaal over hoe ik werken combineer met topsporten.  

Na een succesvol eerste seizoen, waarin ik me volledig op ijshockey kon focussen, begon ik tegelijk met mijn tweede seizoen aan een masterstudie in economie op Tilburg University. Op deze manier kon ik, zoals ik ook al in Canada en Amerika had gedaan, mijn passie voor ijshockey combineren met een studieDeze combinatie, van zowel het fysieke als mentale, zorgt voor een bepaalde balans in mijn leven waar ik continu naar op zoek ben.  

In de zomer van 2017 ging ik dan ook op zoek naar een baan. Het vertrouwen dat ik mijn masterstudie af zou kunnen ronden zat namelijk wel goed, dus wilde ik alvast voorbereid zijn op het leven na school. Ik zocht dynamisch werk wat onder andere toeliet dat ik ondernemers met belangrijke vraagstukken zou kunnen helpen. Corporate finance was daarom een logische en aantrekkelijke stap. De grote uitdaging was het vinden van een werkgever welke mij de flexibiliteit aanbood om dit soort werk te combineren met het ijshockeyen 

Via een beetje netwerken ben ik terecht gekomen bij HLB Matchers. In een prettig eerste gesprek gaf ik aan graag ervaring op te willen doen in corporate finance, maar dat ik als ijshockeyspeler bij de Tilburg Trappers niet de ruimte had om altijd de normale uren te draaienHet team had recent de overstap gemaakt naar de Oberliga (een Duitse competitie), waardoor we op wedstrijddagen (vrijdag en zondag) soms tot wel 20 uur in de bus zaten. Bij sommige uitwedstrijden vertrokken we ’s-ochtends rond 6:00 uur uit Tilburg en kwamen we de volgende dag rond dezelfde tijd weer aan. Daarnaast moest nog rekening gehouden worden met trainingen drie keer per week. Best een druk schema dus. Gelukkig hadden ze hier bij Matchers geen problemen mee en kon ik dus aan de slag.

Uiteindelijk heb ik ruim drie mooie, leerzame jaren in corporate finance weten te combineren met drie succesvolle seizoenen als speler voor de Trappers. Dit was nooit mogelijk geweest zonder de nodige flexibiliteit vanuit Matchers.

‘Mijn leidinggevende(n) dachten namelijk continu met me mee. Moest ik een uurtje eerder weg om een training te halen? Geen probleem. Was het prima als ik een aantal uur later op kwam dagen op een maandag omdat ik zondag een verre uitwedstrijd had? “Ja, natuurlijk!” was vaak het antwoord. Bij doordeweekse wedstrijden was het verder ook geen punt om zelfs volledige dagen vrij te nemen.

 

Uiteraard stond hier wel iets tegenover, namelijk dat ik zelf ook flexibel in de wedstrijd stond zodat opdrachten tijdig uitgevoerd werden en hier dus niet onder zouden leidenSoms betekende dit late uren of onderweg naar een wedstrijd toch nog wat laatste aanpassingen doorvoeren. Ik was meer dan blij om dit te doen, als het betekende dat ik daardoor langer door kon gaan met mijn levenslange passie. Überhaupt de mogelijkheid krijgen deze combinatie aan te gaan binnen corporate finance is namelijk vrij uniek. 

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik helaasna 25 jaar ijshockey (waarvan zo’n zes seizoenen bij de Trappers), met het ijshockey moeten stoppen vanwege (meerdere) hersenschuddingen. Ik ben dan ook extra dankbaar voor de ruimte die ik vanuit Matchers heb gekregen. Ik heb hierdoor veel onvergetelijke momenten binnen het ijshockey mogen ervaren (zoals het winnen van kampioenschappen!) en tegelijkertijd de basis gelegd voor een nieuwe carrière in corporate finance. 

OOK AAN DE SLAG BIJ HLB NET ALS RYAN?

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB