• COLLEGA’S VAN HLB

    HLB | Header | Werken-bij
Brian, Geerten en Imara | HLB

Brian, Geerten en Imara komen net uit de collegebanken. Ze zijn enthousiast, leergierig en willen graag praktijkervaring opdoen. De lokale oriëntatie en het sociale karakter waren voor hen de belangrijkste redenen om voor HLB te kiezen.

JE TELT ECHT MEE, OOK ALS STARTER
Al tijdens de opleiding maken beginnend accountants kennis met kantoren, bijvoorbeeld via een stage of scriptie. HLB is daar een uitstekende plek voor. Brian: “Het fijne van HLB is dat ze met je meedenken. Je krijgt de ruimte om aan je studie te werken en ze vergoeden je vervolgopleidingen.”

BRIAN OOSTERHOF

“Ik vind de laagdrempeligheid heel prettig. De partners kennen m’n naam en ik kan gewoon bij ze binnenlopen.”

Imara weet nog goed hoe haar eerste weken verliepen. “Ik mocht meteen mee naar de klant om aan een echt project te werken. Bij HLB werk je weliswaar niet voor de hele grote beursgenoteerde bedrijven, maar wel voor ondernemers in de regio. Interessante vraagstukken, en ontzettend leerzaam.” Brian: “Met vragen kon ik altijd bij mijn collega’s terecht, maar ik kreeg wel de vrijheid om er zelf in te duiken. Ik voelde me meteen thuis. Ook de partners zijn heel open en benaderbaar. Hun deur staat open en je kan altijd bij ze binnenlopen met een vraag, maar ook gewoon om een praatje te maken.”

Geerten weet precies wat Brian bedoelt. Hij heeft eerst gesprekken gevoerd bij een kantoor uit de Big-4 en kreeg daar een heel ander gevoel bij. “Het voelde alsof ze me meer zagen als nummer dan als persoon. Nee, het was snel duidelijk dat die omgeving niks voor mij was. Bij HLB was de klik er vanaf het eerste moment wel.”

INTERNATIONALE KANSEN
Brian, Imara en Geerten komen nog niet zoveel in aanraking met het bredere HLB-netwerk. Maar Geerten ziet wel de voordelen van de landelijke en internationale samenwerking. “Op ons kantoor komen regelmatig internationale vraagstukken voorbij.

GEERTEN DE RUITER

“Hier hoef je geen 70 uur te werken om op te vallen. Overwerken hoort er soms wel bij, maar vooral omdat je samen iets moois neer wil zetten.”

Dat soort onderwerpen zie je normaal alleen bij de grote kantoren. Ik heb daar zelf nog niet aan gewerkt, maar dat komt vanzelf. Lijkt me onwijs interessant.” De mogelijkheid om een tijdje voor een kantoor in een ander land te werken, is een ander voordeel aan het internationale netwerk van HLB. Imara: “Ik weet nog niet of ik daar uiteindelijk gebruik van ga maken, maar het is wel hartstikke mooi dat het hier kan. Dat is zeker een groot pluspunt.”

Brian knikt instemmend: “Tuurlijk is het fijn om internationale mogelijkheden te hebben. Maar het feit dat ik lekker op de fiets naar mijn werk kan en me inzet voor ondernemers in de regio, dat vind ik misschien nog wel mooier.”

GEMIDDELDE WERKWEEK: 35 TOT 40 UUR

Gemiddeld werken de startende accountants uit het audit team ongeveer een dag per week aan hun studie, een dag per week op het HLB-kantoor en drie dagen per week bij de klant. Imara zegt daarover: “De dagen bij de klant zijn we daar meestal met het hele team. Die dagen werk ik samen met controllers van de klant en met mijn teamgenoten om informatie op te halen en te verwerken.” Geerten vult aan: “De dag op het HLB-kantoor besteed ik deels aan overleggen met collega’s, bijvoorbeeld over de projectplanning of over vaktechnische vraagstukken. De rest van de tijd werk ik de bevindingen uit van de locatiebezoeken.”

Cijfers | Studenten & Starters | HLB

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB