• ZAHRA SAIED

    HLB | Header | Werken-bij

ZAHRA SAIED, JUNIOR IT-SPECIALIST HLB BLÖMER

Wie ben je? 

Ik ben Zarah Saied, 24 jaar en ik woon in Amsterdam Oost. Ik volg momenteel mijn masterstudie Informatian Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Vorig jaar heb ik mijn bachelor afgerond en ben ik begonnen als werkstudent bij HLB Blömer accountants en adviseurs. 

Voordat ik mijn studiekeuze had gemaakt was ik er mij niet geheel bewust van dat ik de IT-sector erg interessant zou vinden. Op de middelbare school kwam er steeds meer elektronica bij het lesgeven naar voren. Dat was ook het moment dat ik er meer affiniteit mee had dan anderen. Ik dacht eigenlijk dat het gewoon mijn generatie was omdat je ermee opgroeit. Steeds meer kwam ik erachter dat ik alles om de computers heen interessant vond. Mijn vader is ook heel technisch dus ik denk dat het een samenloop is vanuit de opvoeding en school. 

Vanwaar je keuze voor de studie Informatiekunde? 

Na de middelbare school ben ik Informatiekunde gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Ik wist voor mijn studiekeuze dat ik niet alleen de technische kant wilde studerenEr was op dat moment niet echt een interdisciplinaire studiekeuze waar een stuk techniek met BETA-vakken naar voren kwam. Na enkele meeloop dagen kwam ik uit op Informatiekunde. Een combinatie van het technische aspect met bedrijfskunde én een stuk psychologie.  

Waarom heb je gekozen voor een werkstudent schap in de Accountancy? 

Allereerst omdat ik in mijn laatste bachelor studiejaar de keuze richting een Master erg lastig vond. Het aanbod was eigenlijk te groot.  Het is een brede studie waar je diverse kanten mee op kan. Ik heb ervoor gekozen om te solliciteren voor een werkstudent schapMet het werken in de praktijk kan ik er meer achter komen welke kant ik op zou willen met mijn masterkeuze. 

Juist de combinatie tussen het werken met mensen en het stuk IT erachter is waarom ik voor HLB Blömer heb gekozen. Ik zocht in eerste instantie iets met data-analyse, dit zie je dus tegenwoordig ook bij MKB-kantoren. Je werkt veel in teamverband samen én staat veel in contact met klanten.  

Ik was zelf nog niet bekend met accountancy toen ik opzoek ging naar werk. Het viel me op dat er veel werkstudent schappen/bijbanen in de accountancy branche worden aangeboden. Op deze manier ben ik in aanraking gekomen met de Accountancy branche. Juist omdat HLB Blömer zich naast IT-audit ook veel bezighoudt met een gedeelte IT Advisory  is dit de werkgever die mij aanspreekt. 

Hoe belangrijk is het onderdeel IT Audit tegenwoordig binnen de Accountancy? 

Bijna ieder bedrijf is bezig met een stuk digitalisering. Naast dat het nieuwe voordelen heeft, brengt het ook risico’s met zich mee. Zoals bijvoorbeeld cybercriminaliteit. IT-audit is een mooi voorbeeld wat cybercriminaliteit voor een groot gedeelte tegen kan gaan. Hier help ik graag aan mee 

Wat zijn jouw dagelijkse werkzaamheden? 

Ik ga vaak mee naar de klant. Aangezien onze klantenportefeuille erg groot is kom je bij diverse klanten over de vloer. Vaak is het vraagstuk hetzelfde; het controleren van het IT-systeem. We ontvangen ook vaak automatiserings opdrachten zoals het makkelijker maken om bewijsstukken op te vragen bij klanten. 

Hoe ziet de begeleiding vanuit HLB Blömer eruit? 

Wat ik fijn vind van HLB Blömer, is dat het een persoonlijke werkomgeving is. Ik ontvang veel begeleiding, ze staan eigenlijk de gehele dag klaar om je te helpen en ondersteunen met vragen. Zowel werk- als studiegerelateerd. Een hele open sfeer wat echt prettig aanvoelt. 

Tevens word je ook de kans geboden om te kijken welke mogelijkheden en trends er nog meer zijn in de markt momenteel. Zo zijn er diverse symposia waar we bij aanwezig zijn om up to date te blijven. 

Wat wil je bereiken? 

Op dit moment erachter komen wat voor carrière er het beste bij mij past. Vind ik het juist leuk om heel hard te werken maar wel meer in een solistische rol? Óf juist meer wat ik momenteel doe veel in teamverband in projecten. Iets wat ik zeker weet is dat ik de kant van Advisory op wil gaan. Meer aan de voorkant van het proces zitten en de klanten meer adviseren over cybersecurity.  Echt je steentje bijdragen bij klanten. Voorlopig zit ik erg op mijn plek bij HLB Blömer. Ik hoop dat ik hier nog veel mag leren.  

 

 

 

OOK AAN DE SLAG BIJ HLB NET ALS ZAHRA?

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB