• COLLEGA’S VAN HLB

    HLB | Header | Werken-bij

Sylvie en Maarten begonnen hun carrière bij grote kantoren als EY, PWC en BDO. Een omgeving waar ze veel hebben geleerd, maar waar ze ook tegen beperkingen aanliepen. Bij HLB vinden ze wat ze daar misten: weinig hiërarchie en korte communicatielijnen naar klanten, gecombineerd met hoge kwaliteit en een internationaal karakter.

DE VOORDELEN VAN EEN KLEIN ÉN EEN GROOT KANTOOR
Terugdenkend aan het begin van zijn carrière, vertelt Maarten: “Ik kijk daar tevreden op terug. Ik heb een uitstekende vaktechnische basis gelegd en gewerkt aan uiteenlopende opdrachten. Maar na een aantal jaar was het voor mij tijd voor iets anders. Dat kwam met name door de voortdurende druk, zowel intern als met de klant. Nu kan ik de tijd nemen en is er ook ruimte voor het persoonlijke. Dat vind ik veel prettiger, en klanten waarderen dat ook. Daarbij werk ik nu voor de grote en middelgrote MKBs. Dan zit ik aan tafel met de directeur en praten we over zijn of haar hele bedrijf. Die betrokkenheid bij de ondernemer en bij de regio, daar doe ik het voor.” Sylvie vult daarop aan: “Het mooie is dat wij ook dat internationale karakter hebben. Dankzij ons wereldwijde netwerk kom je bij ons ook in aanraking met internationale vraagstukken. Die zijn misschien niet zo complex als bij de grote kantoren, maar ze zijn er wel degelijk. Wat mij betreft is HLB een logisch bedrijf om je carrière voort te zetten als je de dynamiek van de grote kantoren beu bent, maar nog steeds op hoog niveau wilt werken.”

MAARTEN SIJBERTS

“Ik heb de vrijheid om mijn werk te doen op de manier die bij mij past. Ik zit hier niet in een keurslijf en mag zelf de
beslissingen nemen.”

ELKAAR SUCCESVOL MAKEN
De vrijheid om te werken zoals jij vindt dat goed is, dat is voor zowel Sylvie als Maarten een groot voordeel aan HLB. Sylvie: “Ik adviseer ondernemers in privé en ben daarmee een vertrouwenspersoon voor ze. Vaak raak ik betrokken via een collega, als een ondernemer hulp kan gebruiken bij een persoonlijke financiële kwestie, zoals bedrijfsopvolging. Wat ik aan HLB zo waardeer is dat die wisselwerking tussen collega’s heel natuurlijk verloopt. Men betrekt je erbij als jouw expertise de klant vooruit kan helpen. Het doel is om elkaar succesvol te maken. Die mindset heb ik bij andere kantoren wel gemist.” Elkaar succesvol maken, dat is precies wat Maarten dagelijks doet. “Ik ben een soort financiële huisarts. Ik praat met een ondernemer om erachter te komen welke specialistische kennis ik aan tafel moet brengen om hem of haar verder te helpen. Dan kijk ik natuurlijk naar vakkennis, maar ik zoek ook iemand met wie het goed zal klikken. In mijn werk krijg ik de volledige vrijheid. Als ik bijvoorbeeld iemand spreek die een waardevolle klant kan worden, maar die ik alleen over de streep kan trekken als ik ons prijspunt wat laat zakken, dan kan ik dat gewoon doen. Die vrijheid is heerlijk.” “Dat is ook voor mij een voorwaarde om mijn werk met plezier te kunnen doen.”, zegt Sylvie. “In ruil voor die vrijheid verwacht HLB wel ondernemerschap van je; bijvoorbeeld dat je proactief op zoek gaat naar kansen voor jezelf en voor je collega’s. Ik vind dat heel prettig, maar het moet wel bij je passen.”

VOOROORDELEN
Onder medewerkers van de grote vier heersen de nodige vooroordelen over kleinere kantoren. Maarten kent ze maar al te goed. “Men denkt dat je je op een kleiner kantoor veel minder kunt ontwikkelen. Het is bijvoorbeeld zo dat we hier niet werken aan hele complexe internationale holdingstructuren, dus puur vaktechnisch zie ik dat wel. Maar de vrijheid die je krijgt en de kans om vroeg in je carrière aan tafel te zitten met de mensen die de beslissingen nemen in hun bedrijf, is heel leerzaam. En we investeren met HLB bijvoorbeeld ook in nieuwe IT-oplossingen.

SYLVIE ADOLFSE

“Goede samenwerking is een belangrijke voorwaarde voor kwaliteit. Bij HLB gaat het niet om ‘mijn’ of ‘jouw’ klant, maar om ‘onze’ klant. Die openheid en dat vertrouwen in elkaar, dat is heel krachtig.”

Daarmee kunnen we onderscheidende proposities neerzetten, bijvoorbeeld op het gebied van data-analyse. Dat soort ontwikkelingen zorgt voor de nodige vernieuwing en uitdaging.” Ook opleidingsmogelijkheden worden veel genoemd als verschil. Sylvie: “Dat zie ik anders. HLB biedt daar alle ruimte toe, ook financieel. Er is veel flexibiliteit. Daarbij zijn de arbeidsvoorwaarden bij HLB marktconform en werk je hier in een omgeving waar je veel waardering krijgt, ondernemerschap kunt laten zien en een goede balans hebt tussen werk en privé.”

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB