• SAMEN WERKEN BIJ HLB AMSTERDAM

    HLB | Header | Werken-bij

Hans Barneveld werkt dit jaar 30 jaar voor HLB. In 1991 heette het nog Schippers&Co. Een kantoor dat in 2013 onderdeel werd van BDO. Sinds 2015 is Hans terug bij HLB als partner en mede-oprichter van HLB Amsterdam.

MET DE VOETEN IN DE KLEI
Er is geen groot supportsysteem dat alles even voor je regelt. Dat bevalt me eerlijk gezegd erg goed. Het is veel ondernemender. Dat past bij me.” Dat ondernemende zie je terug in de keuzes die Hans met HLB Amsterdam heeft gemaakt. “We richten ons volledig op advisering. Doen nog wel pre-auditwerk maar geen audits meer. Ik geloof dat de markt ook steeds meer richting advisering gaat, bijvoorbeeld door steeds verdergaande automatisering. Wij hebben ervoor gekozen die stap nu al te zetten.”

“Je moet het mooi vinden om met ondernemers te praten. Ik krijg energie van de passie waarmee een ondernemer over zijn of haar bedrijf praat.”

VRAGEN NAAR DROMEN, NIET NAAR CIJFERS
Werken bij een kantoor dat geen audits doet en haar businessmodel nagenoeg volledig richt op advisering (aangevuld met samenstel- en pre-auditopdrachten), dat vergt andere kwaliteiten dan het typische accountingwerk. “Waar ik naar zoek, zijn mensen die goed kunnen communiceren. Die vragen kunnen stellen, maar ook kunnen luisteren, kunnen doorvragen en aanvoelen waar iets zit. Mensen die zich betrokken voelen en graag naar buiten treden. Als je het liefst ’s ochtends om 9u je laptop openklapt, om die om 17u weer dicht te klappen, dan zit je hier niet op je plek. Je moet geïnteresseerd zijn in wat een ondernemer bezighoudt, waar hij of zij wakker van ligt. Wat zijn de dromen, ambities en problemen. Daar moet je naar vragen. En dat is spannend, want als accountant ben je gewend te vragen naar onderwerpen waar jij een oplossing voor hebt. Dat is hier even anders. Maar dat is wel nodig om als adviseur succesvol te zijn en het vertrouwen van je klant te winnen.” Die vernieuwende focus zie je ook terug in de inrichting van het kantoor. “We doen hier niet aan kamers, alleen aan flexplekken. Allemaal naast en door elkaar, van laag tot hoog. Ikzelf dus ook. Zo bevorderen we het onderlinge contact. Als je iets wil weten, ga je even naast de expert zitten. De inrichting geeft een continue trigger om te communiceren.”

Ontmoet het team

EEN KLEIN KANTOOR MET DE VOORDELEN VAN EEN GROTE CORPORATE
Hans is ook bestuurslid van HLB Nederland. Een uitdagende en interessante rol. “Het is mooi om te zien hoeveel potentie onze samenwerking heeft. Het is de uitdaging om die potentie optimaal te benutten, terwijl we ook voldoende recht doen aan de onafhankelijkheid van de individuele kantoren.”

Dankzij de nationale en internationale samenwerking combineert HLB de voordelen van een klein kantoor met die van een groot kantoor. “Zo ligt bij ons niet al bij binnenkomst je hele carrièrepad vast, zoals bij de grotere kantoren. Als je hier iets wil, dan regelen we dat gewoon, ook als het misschien niet standaard is. Ook organiseren we bijvoorbeeld landelijke cursussen en internationale conferenties en bieden we toegang tot stages in het buitenland. Maar we zijn geen corporate. De afstanden zijn klein, binnen kantoren, tussen kantoren en met onze klanten. Dat maakt ons slagvaardig. Als je een idee hebt dat me aanspreekt, dan is het morgen geregeld.”

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB