• SAMEN WERKEN BIJ HLB DEN HARTOG

  HLB | Header | Werken-bij

Paul Flikweert is mede-eigenaar van HLB Den Hartog, een kantoor met vestigingen in Rotterdam en Den Haag.

DE VOORDELEN VAN GROOT ÉN KLEIN
Paul begon zijn carrière bij een klein kantoor met nog geen tien medewerkers. “Dat was heel leerzaam. Omdat het kantoor zo klein was, werd ik meteen overal bij betrokken. Echt met mijn laarzen in de modder.” Maar na een paar jaar wilde hij toch iets groter. Dat werd BDO. “Daar miste ik dan weer de korte lijnen. Zowel in- als extern. Ik was gewend om direct met ondernemers te praten over hun hele bedrijf. Dat ging daar anders.”

Op basis van die beide ervaringen koos Paul heel zorgvuldig zijn volgende stap. Wat hij zocht was de voordelen van beide kantoren, maar dan zonder de nadelen. Dat vond hij bij HLB Den Hartog. “Zij waren, en zijn, voor mij de perfecte match. Een lokaal kantoor, stevig in de markt, een serieuze club met goede mensen, regionaal actief en met internationale aansluiting.”

SAMEN STERKER
Voor HLB Den Hartog is de samenwerking in het HLB-netwerk een groot voordeel. “Binnen Nederland werken we goed samen, bijvoorbeeld met mastercourses voor studiepunten, automatisering, PR en marketing. Ook op de onderwerpen die we afzonderlijk oppakken, staan we er niet alleen voor. Daar kunnen we putten uit de grote bron van kennis en ervaring die we collectief hebben.” Ook het internationale netwerk levert HLB Den Hartog veel op. “De laatste tien tot vijftien jaar groeien onze internationale activiteiten. Waar we eerder één tot twee internationale opdrachten per jaar hadden, zijn dat er nu tientallen. Ook helpen we onze bestaande klanten steeds vaker met grensoverstijgende onderwerpen. Het wereldwijde HLB-netwerk is daarin een enorme stimulans. Het geeft ons toegang tot internationale opdrachten, die we samen met collega’s uit andere landen uitvoeren, en tot de kennis en expertise om onze eigen klanten op dat soort vraagstukken beter van dienst te zijn.”

BEGELEIDING

Onze kantoren in Rotterdam en Den Haag hebben openheid, informaliteit en betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Er wordt hard gewerkt maar er is ook veel persoonlijke betrokkenheid en gezelligheid. Bij start word je gekoppeld aan een ervaren collega uit je nieuwe team. Samen met deze collega maak je je wegwijs binnen de organisatie. Je ontmoet al je collega’s, maakt kennis met de systemen waar we binnen HLB Den Hartog mee werken en je wordt direct meegenomen naar de klant. We dagen je uit om direct mee te draaien als volwaardig collega binnen je team maar helpen en coachen je hier uiteraard wel bij. Naast deze persoonlijke begeleiding kennen we binnen HLB Den Hartog ook begeleiding door middel van vaktechnisch overleg, coaching gesprekken en planningsgesprekken. En bij iedereen staat de deur altijd voor je open. Onze slogan is niet voor niets ‘Together we make it happen’.

ONTWIKKELING

Binnen HLB Den Hartog vinden we het belangrijk dat onze collega’s met al enkele jaren ervaring andere collega’s begeleiden in hun ontwikkeling. Wij streven ernaar om collega’s van elkaar te laten leren. Een junior assistent accountant leert van zijn manager, maar de manager leert ook van de begeleiding van zijn assistent. Veel van de collega’s studeren nog naast hun werkzaamheden en uiteraard zijn alle afgestudeerde accountants en fiscalisten gehouden aan hun Permanente Educatie verplichtingen. Ook organiseren wij jaarlijks in house trainingen en stimuleren wij onze medewerkers om door te blijven leren en zich te ontwikkelen op hun vakgebied.

Net zo belangrijk als bijblijven op je vakgebied vinden wij de ontwikkeling van de mens achter de cijfers

Onze goede mensen, dat is waar HLB Den Hartog zich mee onderscheidt. Om in ons vak het verschil te maken, is de inhoud alleen niet meer genoeg. Het is natuurlijk een voorwaarde dat de jaarrekening klopt, maar het gaat steeds meer om het persoonlijke daaromheen. Het vertrouwen van de ondernemer winnen, niet alleen de controleur zijn, begrip hebben voor het bedrijf en de mensen achter de cijfers. De sociale vaardigheden die je daarvoor nodig hebt, leer je niet in de collegebanken. Daarom stimuleren wij onze collega’s om naast hun werk actief zijn bij clubs of verenigingen, zoals een sportvereniging of VVE. Ook in de training en coaching van onze mensen besteden we hier veel aandacht aan.

WERK-PRIVÉ BALANS

Er is bij HLB Den Hartog veel aandacht voor work/life balance. De sfeer op kantoor is open, informeel en betrokken. Overwerken hoort er soms bij, maar is zeker niet de standaard. Als we tot laat bezig zijn, dan doen we dat met het hele team om samen de klus te klaren. Wij waarderen het ontzettend als mensen bereid zijn zo nu en dan die extra uren te maken, maar we vinden het absoluut niet vanzelfsprekend. Ook wij hebben er baat bij dat onze collega’s goed in hun vel zitten. Tijd voor ontspanning vinden wij daarom heel belangrijk. Ontspanning zoeken wij niet alleen in de privésfeer. Onze kwartaalborrels, uitjes van de personeelsvereniging en kantoorweekeinden zijn ongeëvenaard.

COLLEGA’S AAN HET WOORD

 • Bo de Blank, Aangiftemedewerker

   

  Voordat ik bij HLB Den Hartog aan de slag ging voor mijn scriptiestage heb ik bij zowel PWC als Deloitte stagegelopen. Ik merkte daar dat iedereen erg op zichzelf was. Weinig teamverband en weinig sociaal contact. Juist een goede band met je collega’s opbouwen en een prettige werksfeer vind ik belangrijk bij een werkgever. Toen ik op gesprek kwam bij HLB Den Hartog merkte ik direct een prettige sfeer onder de collega’s. Ik heb hier echt leuke werkdagen en goed contact met mijn collega’s. Hier ben je één team en bereik je samen het doel.

 • Jill Lange, Beginnend assistent accountant

  Door de coronasituatie werkten veel collega’s thuis, waardoor er voldoende ruimte was voor mij om op kantoor te werken. Daar was ik erg blij mee, want in het begin zag ik er best tegenop om thuis te werken. Natuurlijk is het lastig dat je niet zomaar bij iemand naar binnen kan lopen. Maar ook vanuit huis wordt je alle tijd gegund. Het delen van schermen en het videobellen met klanten en collega’s, het kan allemaal met gemak. Het thuiswerken gaat goed, maar ik moet zeggen dat ik het liefst op locatie bij de klant of op kantoor zit. Daar kan ik mij het toch het beste concentreren en ik vind het fijn om mijn collega’s regelmatig te zien.

   

  Jill Lange, Beginnend assistent accountant

KLANTEN AAN HET WOORD

Alco Energy Rotterdam B.V.

Wij spraken Alco Energy Rotterdam B.V, over hun bedrijfsvoering, de impact van COVID-19 en hoe HLB Den Hartog hen bijstaat in tijden als deze. Als relatief jong bedrijf zijn zij volop in ontwikkeling en spelen zij flexibel in op de huidige ontwikkelingen. Op het moment dat COVID-19 haar intrede deed kwam de vraag naar haar product bio-ethanol uit onverwachte hoek, namelijk die van de desinfecterende producten.

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB