• SAMEN WERKEN BIJ HLB DEN HARTOG

    HLB | Header | Werken-bij

Paul Flikweert is mede-eigenaar van HLB Den Hartog, een kantoor met vestigingen in Rotterdam en Den Haag.

DE VOORDELEN VAN GROOT ÉN KLEIN
Paul begon zijn carrière bij een klein kantoor met nog geen tien medewerkers. “Dat was heel leerzaam. Omdat het kantoor zo klein was, werd ik meteen overal bij betrokken. Echt met mijn laarzen in de modder.” Maar na een paar jaar wilde hij toch iets groter. Dat werd BDO. “Daar miste ik dan weer de korte lijnen. Zowel in- als extern. Ik was gewend om direct met ondernemers te praten over hun hele bedrijf. Dat ging daar anders.”

Op basis van die beide ervaringen koos Paul heel zorgvuldig zijn volgende stap. Wat hij zocht was de voordelen van beide kantoren, maar dan zonder de nadelen. Dat vond hij bij HLB Den Hartog. “Zij waren, en zijn, voor mij de perfecte match. Een lokaal kantoor, stevig in de markt, een serieuze club met goede mensen, regionaal actief en met internationale aansluiting.”

DE MENS ACHTER DE CIJFERS
Die goede mensen, dat is waar HLB zich onderscheidt. “Om in ons vak het verschil te maken, is de inhoud allang niet meer genoeg. Het is natuurlijk een voorwaarde dat het boekje klopt, maar het gaat steeds meer om het persoonlijke daaromheen: het vertrouwen van de ondernemer winnen, niet alleen de controleur zijn, begrip hebben voor het bedrijf en de mensen achter de cijfers.” De sociale vaardigheden die daarvoor nodig zijn, die leer je niet in de collegebanken. Daarom stimuleert Paul zijn medewerkers om naast hun werk actief zijn bij clubs of verenigingen, zoals een sportvereniging of VVE. “Ook in de training en coaching van onze mensen wil ik daar meer aandacht aan gaan besteden. Het lijkt me bijvoorbeeld een goed idee om sessies te organiseren met externe coaches en trainers om zo in rollenspellen slecht weer gesprekken of moeilijke klantmeetings na te spelen.”

“In ons vak moet de inhoud kloppen. Maar voor succes is meer nodig. Dan gaat het om een persoonlijke band opbouwen met ondernemers. Om net dat stapje extra zetten en nieuwe ideeën aandragen.”

SAMEN STERKER
Voor HLB Den Hartog is de samenwerking in het HLB-netwerk een groot voordeel. “Binnen Nederland werken we goed samen, bijvoorbeeld met mastercourses voor studiepunten, automatisering, PR en marketing. Ook op de onderwerpen die we afzonderlijk oppakken, staan we er niet alleen voor. Daar kunnen we putten uit de grote bron van kennis en ervaring die we collectief hebben.” Ook het internationale netwerk levert HLB Den Hartog veel op. “De laatste tien tot vijftien jaar groeien onze internationale activiteiten. Waar we eerder één tot twee internationale opdrachten per jaar hadden,
zijn dat er nu meer dan tien. Ook helpen we onze bestaande klanten steeds vaker met grensoverstijgende onderwerpen. Het wereldwijde HLB-netwerk is daarin een enorme stimulans. Het geeft ons toegang tot internationale opdrachten, die we samen met collega’s uit andere landen uitvoeren, en tot de kennis en expertise om onze eigen klanten op dat soort vraagstukken beter van dienst te zijn.”

ALTIJD OP ZOEK NAAR HET VOLGENDE IDEE
Uiteindelijk draait het allemaal om dat stapje extra. En dan bedoelt Paul niet heel hard werken, want er is bij HLB Den Hartog veel aandacht voor work/life balance. De sfeer op kantoor is open, informeel en betrokken. Overwerken hoort er soms bij, maar is zeker niet de standaard. “Als we tot laat bezig zijn, dan doen we dat met het hele team om samen de klus te klaren. We waarderen het ontzettend als mensen bereid zijn zo nu en dan die extra uren te besteden. Dat vinden we absoluut niet vanzelfsprekend.

”Het stapje extra gaat voor Paul over samen met collega’s en klanten iets moois tot stand brengen. “Daar haal ik veel plezier uit. Dingen zien die anders kunnen en daarop acteren. We volgen bijvoorbeeld de ontwikkelingen op IT-gebied op de voet en passen dat al op verschillende manieren toe.”

Zo werkt Paul het liefst: altijd op zoek naar het volgende creatieve idee, en omringd met mensen die enthousiast met hem meezoeken.

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282