• SAMEN WERKEN BIJ HLB NANNEN

    HLB | Header | Werken-bij

Bert Nannen werkt al bijna 30 jaar bij HLB. Hij is fiscalist en partner van HLB Nannen in Groningen en Emmen. Bert is duidelijk erg begaan met het kantoor en met de mensen die er werken.

BETROKKENHEID BINNEN HET TEAM EN TUSSEN HLB-KANTOREN
“Op ons kantoor gaan we gewoon normaal met elkaar om.” Bert formuleert het op een manier die past bij een nuchtere Noorderling. “We kunnen lachen met elkaar. Vaak zitten we met z’n allen samen te lunchen. Dan spreken we vrijuit over werk en over persoonlijke aangelegenheden. Die betrokkenheid vind ik belangrijk. Dat is ook wat ik in nieuwe mensen zoek. Tuurlijk moet de vakkennis op orde zijn, maar ik wil vooral iemand die goed past in het team. Die oprecht geïnteresseerd is in de collega’s, maar vooral ook in onze klanten. In de persoon achter de cijfers.” Die betrokkenheid ziet Bert ook terug in de samenwerking met de andere kantoren van HLB Nederland. “Als ik iets nodig heb, of iemand heeft iets van mij nodig, dan weten we elkaar makkelijk te vinden.” zegt hij daarover. “We helpen elkaar ook met vaktechnische vraagstukken en delen actief kennis via kennisgroepen. Het is geweldig dat je kunt terugvallen op de kennis van de ongeveer 70 fiscalisten in het Nederlandse netwerk.”

“Uiteraard zijn kennis en kunde belangrijk. Kwaliteit staat centraal. Maar dat hoeft niet zwaar en overdreven serieus te zijn. Met een grap en een lach kun je ook veel bereiken.”

DOOR SAMENWERKING EEN BETER KANTOOR
Het IT-traject waar de vijf HLB-kantoren nu samen aan werken, is een ander goed voorbeeld van de voordelen van samenwerking. “Komend jaar gaan we naar een nieuw IT-systeem. Daarmee zetten we een enorme stap op het gebied van data-analyse. Een knap staaltje innovatie waarmee we ons product echt vernieuwen en onze klanten nog beter gaan adviseren. Voor een kantoor van onze omvang is zo’n investering stand alone eigenlijk niet haalbaar. Zo geeft de samenwerking met de andere HLB-kantoren ons een gigantische voorsprong.” Die voorsprong geldt niet alleen richting klanten. Het nieuwe IT-systeem geeft medewerkers een extra kans zich verder te ontwikkelen. In die ontwikkeling is ook het internationale van HLB belangrijk.

“Dankzij ons wereldwijde netwerk krijgen we regelmatig vraagstukken voorgelegd die over landsgrenzen heen gaan en werken we bijvoorbeeld voor dochters van grote buitenlandse bedrijven. Daarbij horen ook regelmatige bezoeken aan de hoofdvestigingen van die bedrijven in het buitenland. Zulke interessante en afwisselende casussen vind je normaal niet op een kleiner kantoor. Dat is ontzettend waardevol. Laatst had ik bijvoorbeeld een bespreking in Münster. Daar heb ik toen ook een junior mee naartoe genomen. Voor hem was dat een ontzettend leuke en leerzame ervaring.”

WHAT YOU SEE, IS WHAT YOU GET
Dat wereldwijde netwerk leidt nog niet tot veel internationale mobiliteit voor medewerkers, maar Bert ziet dat in de toekomst best meer gebeuren. “Ik heb eerlijk gezegd de vraag nog nooit gehad, maar ik zou niet weten waarom dat niet zou kunnen.” antwoordt hij op de vraag of iemand uit zijn team een paar maanden naar HLB in Australië kan. “Uiteraard moeten er dan wel wat praktische zaken geregeld worden, maar daar komen we wel uit.”

Dat is typisch Bert: geen mooie verhalen maar gewoon hoe het zit. “What you see, is what you get. Iets kan of iets kan niet. Daar moeten we verder niet moeilijk over doen. Dat is hoe ik werk met mijn klanten en ook met mijn mensen.” Duidelijk, maar ook goudeerlijk. Je weet precies wat je aan hem hebt.

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB