Pascal Kosters is partner en bestuurder bij HLB Van Daal. Twee dagen per week richt hij zich op zijn bestuurstaken. De overige drie dagen werkt hij met zijn teams aan klantvraagstukken. Zo behoudt hij de feeling met de praktijk die nodig is om HLB Van Daal goed te besturen.

DICHT BIJ HET VUUR
Pascal koos in 2001 heel bewust voor HLB als volgende stap in zijn carrière. “HLB was, en is nog steeds, precies waar ik naar zocht. Die lokale betrokkenheid, nauw samenwerken met regionale ondernemers, dat spreekt me ontzettend aan. Bij HLB zit je rechtstreeks met de directeur en eigenaar – wat vaak dezelfde persoon is – aan tafel. Dicht bij het vuur, waar je echt impact kunt hebben.” In de afgelopen zeventien jaar is HLB voor hem altijd de juiste plek gebleven. “Ik ben ambitieus, wil snel stappen maken. Bij HLB is daar de ruimte voor. Ze hebben oog voor wat je wil bereiken en stimuleren je om daar te komen.”

“Als je een plek zoekt waar je twintig jaar lang precies hetzelfde werk kunt doen, dan ben je hier verkeerd.”

MOOIE KANSEN DANKZIJ HET HLB-NETWERK
HLB Van Daal heeft veel baat bij de samenwerking in het HLB-netwerk. “Onze internationale tak is één van de snelst groeiende. Daarin speelt onze ideale ligging, dicht bij brainport Eindhoven, de havens van Rotterdam en Antwerpen, en het Ruhrgebied, een grote rol. Maar ook het HLB-netwerk draagt daar veel aan bij. We werken goed samen met internationale collega’s om samen de wereldwijde rapportages voor multinationals op te zetten. Dan is zo’n netwerk goud waard. Niet alleen om dat soort opdrachten überhaupt binnen te halen, maar ook om tijdens die opdrachten snel te kunnen schakelen.”

Ook voor de medewerkers biedt het internationale netwerk kansen. “Sowieso is het interessant en leerzaam om complexe grensoverstijgende vraagstukken op te lossen. Het geeft ook de mogelijkheid om internationaal te werken. Zo hebben we medewerkers die ongeveer een week per maand in het buitenland zijn, en is er nu iemand die tijdelijk voor een kantoor in de Verenigde Staten werkt.”

En dan is er natuurlijk nog de samenwerking binnen Nederland. “Wat we daar bijvoorbeeld gezamenlijk doen zijn de mastercourses. Dat is een cursus van 2,5 dag waarop collega’s van alle kantoren in Nederland samenkomen om een deel van hun verplichte studiepunten te halen. Dat combineren we met een sociaal programma zodat de band tussen de kantoren versterkt en men elkaar steeds beter weet te vinden.”

ALS WE IETS DOEN, DAN GAAN WE ER OOK VOOR
Bij HLB Van Daal is veel aandacht voor talentontwikkeling. Zo is er een Management Development Programma en een Talent Management Programma. “Daarnaast betalen we de opleidingen die onze medewerkers volgen. We zorgen dat iedereen zich optimaal kan ontwikkelen. Daar hoort wat mij betreft ook bij dat iedereen goed in zijn vel zit. Want alleen dan kun je klanten goed helpen. Daarom hebben we veel aandacht voor worklife balance.”

In dat kader is ook de nodige aandacht voor sport, voor Pascal een wezenlijk onderdeel van lekker in je vel zitten. Hij stimuleert zijn medewerkers om voldoende te bewegen, bijvoorbeeld door met kantoor mee te doen aan een jaarlijks hardloopevenement. In de aanloop daarheen zijn er trainingssessies voor de deelnemers. Want als we iets doen, dan gaan we er ook voor. Dat is Pascal.

Voorwaarden

Privacybeleid

KVK 18232803

BTW NL83028020282

© Copyright - Werken bij HLB